ΑΘΗΝΑ
11:18
|
03.07.2024
Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στο νησί του Ιονίου με εντολή του Δημάρχου υπό τον φόβο των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δυτική Ελλάδα θα είναι το επίκεντρο της νέας κακοκαιρίας, η οποία προαναγγέλθηκε με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι πολίτες της Πάτρας και της Ζακύνθου έλαβαν ήδη μήνυμα από το 112 έτσι ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να προστατευθούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου πήρε την απόφαση να μείνουν κλειστά τα σχολεία του νησιού την Πέμπτη (26/1) υπό τον φόβο ότι πολλά σχολικά κτίρια έχουν σοβαρά προβλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου:

Με εντολή Δημάρχου Ζακύνθου και όπως ενημέρωσε την Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής ο Αντιδήμαρχος επί των Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας.

ΑΥΡΙΟ 26/01/2023 ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΛΟΓΩ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

Οι υπεύθυνοι των ανωτέρω δομών οφείλουν να ενημερώσουν τους Γονείς και Κηδεμόνες έγκαιρα προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και έκθεσής τους σε ενδεχόμενους κινδύνους.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:  

Νέα επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου ( κυρίως στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα και την Ιθάκη), τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και από τη νύχτα στην Ήπειρο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά και τα ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα και πάνω) της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της κεντρικής Μακεδονίας (στα δυτικά τμήματα) και της Θεσσαλίας (στα δυτικά και βόρεια τμήματα).

Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο Ιόνιο τα 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 11 με 14 βαθμούς, στα δυτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγγνώμη Αυγενάκη για την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου (upd)

Ψώρα, ψείρες, ανεμοβλογιά: Δερματικές ασθένειες εξαπλώνονται στα παιδιά της Γάζας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 13χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 8χρονου (upd)

Ινδία: 121 οι νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική τελετή (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα