ΑΘΗΝΑ
01:08
|
24.04.2024
Γερμανοί αξιωματούχοι πιέζουν για ακύρωση της συναυλίας λόγω κατηγοριών εναντίον του Γουότερς για υποτιθέμενο αντισημιτισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξάνονται οι πιέσεις για την ακύρωση της συναυλίας του θρυλικού τραγουδιστή των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς στη γερμανική πόλη της Φρανκφούρτης, καθώς αυξάνονται οι φωνές που κατηγορούν τον μουσικό για υποτιθέμενο αντισημιτισμό.

Ο Γουότερς θα κάνει περιοδεία με τον τίτλο «This is Not A Drill 2023» σε πολλές μεγάλες γερμανικές πόλεις όλο τον ερχόμενο Μάιο, με τη συναυλία της Φρανκφούρτης να έχει προγραμματιστεί για τις 28 του μηνός στην αρένα Festhalle της πόλης.

Η στάση του Ρότζερ Γουότερς υπέρ της Παλαιστίνης και η κριτική που έχει κάνει κατά καιρούς στο Ισραήλ για την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Όχθη και σε Ισραηλινούς αξιωματούχους, έχει προκαλέσει πολλές φορές αντιδράσεις με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται από ορισμένες ομάδες φίλα προσκείμενες στο κράτος του Ισραήλ ως «αντισημίτης».

Αρκετοί κορυφαίοι αξιωματούχοι στη Φρανκφούρτη έχουν ήδη ζητήσει την ακύρωση της συναυλίας της 28ης Μαΐου, μεταξύ αυτών και η δήμαρχος από το Κόμμα των Πρασίνων, Νάρζες Εσκαντάρι Γκρούνμπεργκ. Πιο πρόσφατα, ο Ούβε Μπέκερ, ο επίτροπος αντισημιτισμού για το κρατίδιο της Έσσης, όπου βρίσκεται η Φρανκφούρτη, κατηγόρησε τον Γουότερς ως «παράδειγμα επιθετικού αντισημιτισμού που σχετίζεται με το Ισραήλ και επομένως δεν πρέπει να του δοθεί καλλιτεχνική πλατφόρμα στην Έσση».

Αφότου ο Γουότερς έδωσε μια συνέντευξη τον περασμένο Αύγουστο στην οποία αποκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «εγκληματία πολέμου» και κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για την επιθετικότητα εναντίον της Ρωσίας, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, είπε ότι τα σχόλια του τραγουδιστή ήταν απόδειξη ότι «υπάρχουν ακόμη αξιοπρεπείς άνθρωποι στη Δύση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα