ΑΘΗΝΑ
13:03
|
26.04.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί επισκέψεις σε Μοζαμβίκη και Γκαμπόν, επισημαίνοντας την σημασία της Αφρικής για την Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ελλάδα με τη «μακρά και πολύτιμη συνεργασία» της με τις χώρες της αφρικανικής ηπείρου προσβλέπει στην από κοινού αντιμετώπιση των πολλών προκλήσεων, όπως για παράδειγμα η κλιματική αλλαγή, η επιθετικότητα, η τρομοκρατία. «Η Αφρική είναι μια πολύ σημαντική ήπειρος για εμάς» τόνισε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ολοκληρώνοντας στην Μοζαμβίκη επίσημη επίσκεψη, την πρώτη που έκανε ποτέ στην αφρικανική χώρα Έλληνας ομόλογός του.

Ειδική αναφορά έκανε ο Νίκος Δένδιας στη δωρεά της Ελλάδας στα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Νεολαίας και Απασχόλησης της Μοζαμβίκης για την επαγγελματική κατάρτιση της νέας γενιάς στο Κάμπου Ντελγάδου (Cabo Delgado), τονίζοντας:

«Η Ελλάδα είναι εδώ όχι μόνο για να κάνει μια μικρή, συμβολική δωρεά σήμερα. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διευκολύνουμε την ελληνική και την ευρωπαϊκή παρουσία στο μέλλον της Μοζαμβίκης και να συμμετάσχουμε επίσης στη δημιουργία μιας επιτυχημένης ιστορίας για τη Μοζαμβίκη στο μέλλον».

Ο Δένδιας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Μοζαμβίκης Αντριάνο Αφόνσο Μαλεγιάνε για τη δέσμευση της χώρας του να στηρίξει την υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το έτος 2025-26 και τον συνεχάρη για εκλογή της Μοζαμβίκης μεταξύ των 10 μη μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2023-24.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός πως η Μοζαμβίκη έχει επικυρώσει την UNCLOS (Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας) και είναι μέλος της Ομάδας Φίλων της UNCLOS.

Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας μετέβη στην Γκαμπόν, όπου συνάντησε τον ομόλογό του, Μισέλ Μουσά Αντάμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρέμβαση ΝΑΤΟ σε Κίνα εν μέσω της επίσκεψης Μπλίνκεν

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Σοϊγκού: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα