ΑΘΗΝΑ
01:42
|
29.09.2024
Η αντι-ρωσική υστερία στο Αυστραλιανό Όπεν στράφηκε απέναντι και στο φαβορί της διοργάνωσης, Νόβακ Τζόκοβιτς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοσιεύματα στα διεθνή μέσα στοχοποιούν για ακόμη μια φορά τον Σέρβο τενίστα, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι αρχές της Αυστραλίας εν αντιθέσει με την περσινή τους στάση έδωσαν φέτος βίζα στον κορυφαίο τενίστα, τον οποίον είχαν απελάσει το 2022 επειδή ήταν ανεμβολίαστος κατά της COVID-19.

Ο Τζόκοβιτς έχασε δύο grand slam από επιλογή, αφού προτίμησε να μην εμβολιαστεί και να μην προδώσει την αρχική του θέση.

Φέτος η κυβέρνηση της Αυστραλία δεν εμποδίζει την έλευση και παραμονή του στο έδαφός της για να συμμετάσχει στο Αυστραλιανό Όπεν 2023.

Ωστόσο, αφορμή για μια εκ νέου στοχοποίηση του Τζόκοβιτς από τον τύπο αποτέλεσε το γεγονός πως ο πατέρας του, Σρτζάν, κινηματογραφήθηκε να φωτογραφίζεται στο Αυστραλιανό Όπεν με υποστηρικτές της Ρωσίας και του προέδρου της.

Ο Σρτζάν Τζόκοβιτς φωτογραφήθηκε με έναν άνδρα που κρατούσε μια ρωσική σημαία, η οποία έφερε το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου και φορούσε ένα μπλουζάκι με τυπωμένο το σύμβολο Z.

Οι σημαίες και τα σύμβολα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας έχουν απαγορευτεί στο Melbourne Park αφότου μια ρωσική σημαία κυμάτισε κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ της Ρωσίδας Καμίλα Ραχίμοβα και της Ουκρανής Κατερίνα Μπαϊντλ την ημέρα έναρξης.

Οι Αυστραλοί διοργανωτές θορυβήθηκαν και από το γεγονός πως μετά τη νίκη του Σέρβου Τζόκοβιτς επί του Ρώσου Αντρέι Ρουμπλιόφ, Σέρβοι φίλαθλοι φώναξαν υπέρ της Ρωσίας κρατώντας μια εικόνα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε ανακοίνωσή της, η Tennis Australia ανέφερε πως «μια μικρή ομάδα ανθρώπων επέδειξε ακατάλληλες σημαίες και σύμβολα και απείλησε το προσωπικό ασφαλείας μετά από έναν αγώνα το βράδυ της Τετάρτης και εκδιώχθηκε».

«Οι παίκτες και οι ομάδες τους έχουν ενημερωθεί και υπενθυμιστεί για την πολιτική της διοργάνωσης σχετικά με τις σημαίες και τα σύμβολα και για την αποφυγή οποιασδήποτε κατάστασης που μπορεί να προκαλέσει διαταραχή. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις υπηρεσίες ασφαλείας των εκδηλώσεων και την επιβολή του νόμου».

Το 2022, Ρώσοι και Λευκορώσοι παίκτες απαγορεύτηκε να αγωνιστούν στο Wimbledon.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία αναγκάστηκαν να αγωνιστούν υπό ουδέτερη σημαία στο Αυστραλιανό Όπεν.

Στους σημερινούς ημιτελικούς γυναικών συμμετείχαν δύο Λευκορωσίδες παίκτριες, η Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία αποκλείστηκε και η Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία προκρίθηκε στον τελικό.

Την Παρασκευή, ο Ρώσος Κάρεν Κατσάνοφ παίζει στους ημιτελικούς των ανδρών.

Οι εκπρόσωποι του Τζόκοβιτς έχουν προσεγγιστεί για σχόλια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα