ΑΘΗΝΑ
03:33
|
25.04.2024
Η ομάδα πωλήθηκε έναντι 1,2 δισ. ευρώ από το αμερικανικό fund Elliott στο επίσης αμερικανικό fund RedBird του Τζέρι Καρντινάλε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο Εισαγγελέας του Μιλάνο έδωσε εντολή στην οικονομική αστυνομία να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν την περασμένη άνοιξη.

Η ομάδα πωλήθηκε έναντι 1,2 δισ. ευρώ από το αμερικανικό fund Elliott στο επίσης αμερικανικό fund RedBird του Τζέρι Καρντινάλε, ωστόσο ο Εισαγγελέας της πόλης εκτιμά ότι ίσως η αγοραπωλησία να μην έγινε νομότυπα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το ζήτημα τέθηκε από την Blue Skye, εταιρεία στο Λουξεμβούργο, η οποία έχει ένα μειοψηφικό (4%) πακέτο μετοχών της Μίλαν.

Η Blue Skye κατήγγειλε ότι η αγοραπωλησία ανάμεσα στις Elliott και RedBird δεν έγινε με πλήρη διαφάνεια και έδωσε στην Εισαγγελία όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της.

Η Blue Skye υποστηρίζει ότι η αγοραπωλησία έγινε με συνομιλίες «κεκλεισμένων των θυρών» και αμφισβήτησε επίσης τη συμφωνία στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου και των ΗΠΑ.

Την έρευνα επιβεβαίωσε σήμερα ιταλική δικαστική πηγή, πληροφορώντας πως η φορολογική αστυνομία της Ιταλίας ζητά έγγραφα από λογιστές και συμβούλους που εμπλέκονται στη συμφωνία, προσθέτοντας ωστόσο ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, κανένα συγκεκριμένο άτομο ή εταιρεία δεν τελεί υπό έρευνα.

Η Μίλαν, που πέρυσι κατάκτησε τον τίτλο της Serie A για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, είναι αυτή τη στιγμή δεύτερη στο πρωτάθλημα. Για πολλά χρόνια ανήκε στον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα