ΑΘΗΝΑ
12:13
|
26.05.2024
«Θα το πω απλά: πολίτης, του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με Predator, δέχθηκε μήνυμα με λογισμικό αυτό με παραποιημένη τη διεύθυνση gov.gr».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των υποκλοπών, ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε μια καταγγελία πολίτη ο οποίος «δέχτηκε SMS με παραποιημένη από το Predator διεύθυνση που παραπέμπει στη διεύθυνση emvolio.gov.gr».

«Θα το πω απλά: πολίτης, του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με Predator, δέχθηκε μήνυμα με λογισμικό αυτό με παραποιημένη τη διεύθυνση gov.gr», είπε.

«Δηλαδή την ώρα που περίμενε SMS υπενθύμισης του εμβολίου αντί να πάρει το κανονικό SMS πήρε το μολυσμένο με το Predator. Πως γνώριζαν το ραντεβού; Γιατί βεβαίως όπως καταλαβαίνουμε ο πολίτης πάτησε το λινκ και επιμολύνθηκε το κινητό του», αναρωτήθηκε ο Γ. Ραγκούσης.

«Προκύπτει ενιαίο κέντρο διαχείρισης στις πλατφόρμες gov.gr με το σύστημα παρακολούθησης Predator και με έδρα το Μαξίμου», συμπέρανε.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του αναφέρθηκε επίσης στις καταγγελίες για την εταιρεία Majoritas η οποία καυχάται στο σάιτ της ότι βοήθησε το 2019 τη ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές αξιοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών για να χειραγωγήσει τις πολιτικές και εκλογικές τους προτιμήσεις.

Απαντώντας στον Γιάννη Ραγκούση, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατηγόρησε τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ για «συνωμοσιολογία», λέγοντας ότι «υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι να αποκτήσεις αυτά τα δεδομένα» και πως «στο σύστημα έχουν πρόσβαση 40.000 γιατροί, φαρμακοποιοί και ΚΕΠ».

Επίσης, είπε ότι «εύκολα κάποιος θα μπορούσε να παραποιήσει το header gov.gr» και πρόσαψε στον Γιάννη Ραγκούση ότι επιχειρεί να «υπονομεύσει ένα άκρως πετυχημένο σύστημα». 

«Δεν μπορεί να αποδέχεστε το ενδεχόμενο να έχει πάει τέτοιο sms στον πολίτη, αλλά γι’ αυτό να ευθύνονται οι γιατροί». «Πώς μπορεί οι διαχειριστές του Predator να γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος πολίτης θα πήγαινε να κάνει το εμβόλιο;». σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεραπετρίτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να τροποποιηθεί μονομερώς

Η Γαλλία σχεδιάζει να περιορίσει τα επιδόματα ανεργίας

Οι Λιθουανοί ψηφίζουν σε προεδρικές εκλογές

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα