ΑΘΗΝΑ
10:08
|
23.04.2024
Ο Γάλλος πρέσβης στην Μπουρκίνα Φάσο καλείται στο Παρίσι για διαβουλεύσεις μετά την απόφαση αποχώρησης των Γάλλων στρατιωτών από την αφρικανική χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον Γάλλο πρέσβη από τη Μπουρκίνα Φάσο ανακάλεσε σήμερα η Γαλλία, μετά την απαίτηση της στρατιωτικής κυβέρνησης του λοχαγού Ιμπραχίμ Τραορέ για αποχώρηση των περίπου 400 Γάλλων στρατιωτών ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Το ίδιο διάστημα ο πρωθυπουργός της Μπουρκίνα Φάσο Απολινέρ Κιελέμ ντε Τεμπελά έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή Αλεξέι Σαλτίκοφ είχε δηλώσει πως  «η Ρωσία είναι μία λογική επιλογή σε αυτή τη δυναμική» και πως η διμερής συνεργασία τους θα πρέπει «να ενισχυθεί».

«Στο πλαίσιο των τελευταίων εξελίξεων στην Μπουρκίνα Φάσο, αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε για διαβουλεύσεις στο Παρίσι τον πρέσβη μας ώστε να εκτιμηθούν οι  προοπτικές των διμερών σχέσεων» ανέφερε σχετική ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με το αίτημα της αφρικανικής χώρας, καθώς τους τελευταίους μήνες εντείνονται οι αντι-γαλλικές διαδηλώσεις με αίτημα την αποχώρηση των Γάλλων στρατιωτών από μία χώρα που πλήττεται από πολύνεκρες επιθέσεις τζιχαντιστών, «κληρονομιά» της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης του 2011 για την ανατροπή του τότε Προέδρου της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

ΠΑΣΟΚ: Τι συζητά με την Ουκρανία η κυβέρνηση;

Οι «Σπαρτιάτες» και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία

Στον Ε65 ο Μητσοτάκης, Καστελλόριζο και Ρόδο για τον Κασσελάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα