Για «εμπαιγμό και δημιουργική λογιστική» καταγγέλλει την κυβέρνηση το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, επισημαίνοντας ότι το 44,33% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας, μένει εκτός εισοδηματικής ενίσχυσης.
Κι αυτό σε περίοδο πληθωριστικής κρίσης με τους συνταξιούχους να υπολογίζεται ότι έχουν χάσει από τις περικοπές και τις επιβαρύνσεις της τελευταίας δεκαετίας, περισσότερα από 50 δις ευρώ.
Οι κυβερνητικοί «λογαριασμοί του Παναγή», βάσει των οποίων η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων λαμβάνει «διπλές και τριπλές αυξήσεις», καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται, σχεδιάζει και προπαγανδίζει η κυβέρνηση την οικονομική πολιτική και την κοινωνική στήριξη, όχι μόνο για τους συνταξιούχους, αλλά για όλες τις κοινωνικές ομάδες των μη προνομιούχων.
Ο λόγος σου, με χόρτασε…
Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο, η κυβερνητική πολιτική αποθεώνει το μεγαλείο της κοροϊδίας, καθώς οι συνταξιούχοι που δεν θα λάβουν την αύξηση 7,75% στις κύριες συντάξεις (910.077) και όσοι θα λάβουν αισθητά μικρότερες αυξήσεις από εκείνες που θα έπρεπε (258.000), ανέρχονται στο 1.168.077, σε σύνολο 2,6 εκατομμυρίων.
Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων:
- Την αύξηση 7,75% θα λάβουν 1.724.713 συνταξιούχοι που αποτελούν το 85% του συνόλου.
- Ολόκληρη την αύξηση θα λάβουν 1.466.000 δικαιούχοι, δηλαδή το 55,6% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας.
- Περίπου 258.000, θα λάβουν μέρος της αύξησης.
- Παράλληλα, 910.077 συνταξιούχοι, λόγω υψηλής προσωπικής διαφοράς, χάνουν τις φετινές αυξήσεις. Πρόκειται για το 34,54% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας. Δηλαδή, ένας στους τρεις.
- Αθροιστικά, το 44,3% θα μείνει χωρίς αύξηση σε περίοδο πληθωριστικής κρίσης
Όσοι εξ αυτών έλαβαν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ, δεν έλαβαν αύξηση, άλλα έκτακτο επίδομα, χωρίς μόνιμο χαρακτήρα επί των αποδοχών τους.
Επίσης, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης παρέμεινε ανέπαφη και καταβάλλεται κανονικά από τους συνταξιούχους. Καταργήθηκε η φορολογική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία απέδωσε στους συνταξιούχους ποσά της τάξεως των 2,3,5 ή ακόμα και 6 ευρώ το μήνα.