ΑΘΗΝΑ
14:13
|
28.09.2024
Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη ξεκινήσει διαβουλεύσεις  με Ουκρανούς ομολόγους τους για την καλύτερη παράδοση των αρμάτων μάχης Challenger.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποστολή αρμάτων μάχης τύπου «Challenger» ως τον ερχόμενο Μάρτιο στην Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Τη σχετική δήλωση έκανε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο Σούνακ εκφράζοντας την πεποίθηση πως «όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο», υπονοώντας πιθανώς πως κατάφερε να πείσει και άλλες δυτικές χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, να παράσχουν άρματα μάχης στην κυβέρνηση του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αυξάνοντας επικίνδυνα την συμμετοχή και εμπλοκή τους στον πόλεμο.

Ο Σούνακ πρόσθεσε πως Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη ξεκινήσει διαβουλεύσεις  με Ουκρανούς ομολόγους τους σε σχέση με τη βελτιστοποίηση του τρόπου παράδοσης των αρμάτων μάχης Challenger 2 και της εκπαίδευσης των στρατιωτών που θα αναλάβουν να τα διαχειριστούν.

Ο υφυπουργός Άμυνας Άλεξ Τσοκ αναφερόμενος αργότερα στο θέμα προέβλεψε πως η εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών στο χειρισμό των 14 αρμάτων μάχης που θα τους δώσει η Βρετανία ενδέχεται να ξεκινήσει και από την ερχόμενη βδομάδα, ώστε να τους σταλούν ως το τέλος του Μαρτίου.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε από το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού πως ο Σούνακ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τετάρτη με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, εκτίμησαν πως θα είναι «καταλυτικός» ο ρόλος αυτής της «αποφασιστικής, συλλογικής δράσης» (σ.σ. σε σχέση με την αποστολή δεκάδων αρμάτων μάχης στην Ουκρανία) ώστε να ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμά τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Βρυξέλλες: Συνάντηση Πάπα με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα