ΑΘΗΝΑ
03:24
|
19.04.2024
Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας φέρεται να αρνήθηκε την πώληση πυρομαχικών για άρματα μάχης στη Γερμανία για χρήση στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, απέρριψε την πώληση πυρομαχικών αρμάτων μάχης στη Γερμανία για χρήση στην Ουκρανία, ανέφερε σήμερα η βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de Sao Paulo.

Ο Λούλα φέρεται να απέρριψε το αίτημα σε συνάντηση με τους αρχηγούς Άμυνας της Βραζιλίας και τον Υπουργό Άμυνας, Χοσέ Μούσιο, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, ο μέχρι πρότινος διοικητής του στρατού, Χούλιο Σέζαρ ντε Αρούντα, είπε στον Λούλα ότι η Γερμανία επιθυμούσε να αγοράσει οβίδες αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων για τα άρματα μάχης Leopard 1.

Σημειώνεται ότι ο ντε Αρούντα καθαιρέθηκε το Σαββατοκύριακο, καθώς φέρεται να διέταξε να μη γίνουν συλλήψεις κατά την κατάληψη του προεδρικού μεγάρου από τους υποστηρικτές του Μπολσονάρου.

Ο Λούλα φέρεται να σκέφτηκε να ζητήσει από το Βερολίνο να εγγυηθεί ότι δεν θα έστελνε τα πυρομαχικά στην Ουκρανία, αλλά τελικά αρνήθηκε την προσφορά, «με το επιχείρημα ότι δεν άξιζε να προκληθούν οι Ρώσοι», όπως το έθεσε η Folha de Sao Paulo.

Λιγότερο από μια εβδομάδα αργότερα, η Γερμανία ανακοίνωσε επίσημα ότι θα δωρίσει μια άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία και θα επιτρέψει σε άλλες χώρες που χειρίζονται τα άρματα να τα μεταφέρουν στο Κίεβο. Δεν είναι σαφές εάν τα πυρομαχικά που αναφέρει η Folha είναι συμβατά και με τις δύο γενιές του άρματος Leopard.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα