ΑΘΗΝΑ
23:00
|
26.04.2024
Αρχές του 2022 το μερίδιο της Ρωσίας στις εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας έφτανε μόλις το 0,2%, ενώ στο τέλος του έτους είχε εκτιναχθεί στο 20%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδία θα συνεχίσει να αγοράζει όσο το δυνατόν περισσότερο πετρέλαιο από τη Ρωσία, ενώ οι δύο χώρες αναζητούν επίσης τρόπους να εμπορεύονται σε εθνικά νομίσματα, δήλωσε σήμερα, ο εκπρόσωπος της Ινδίας στο Συμβούλιο της ομάδας G20, Αμιτάμπ Καντ.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Ινδός επιτετραμμένος, υπενθύμισε ότι μετά την επιβολή των δυτικών κυρώσεων στη Μόσχα, η Ινδία δεν σταμάτησε τις προμήθειες πετρελαίου από τη Ρωσία. «Συνεχίσαμε να αγοράζουμε πετρέλαιο από τη Ρωσία, συνεχίσαμε να βλέπουμε ρωσικές εταιρείες πετρελαίου να επενδύουν στην Ινδία. Έτσι, συνεχίζουμε να αγοράζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο πετρέλαιο από τη Ρωσία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε τη φιλία και τις σχέσεις των δύο χωρών», ανέφερε.

«Οι σχέσεις Ινδίας – Ρωσίας παραμένουν ανέπαφες», τόνισε, εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι η Μόσχα και το Νέο Δελχί διερευνούν διάφορες επιλογές ώστε οι δύο χώρες να μπορούν να συναλλάσσονται με την χρήση εθνικών νομισμάτων.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2022, το μερίδιο της Ρωσίας στο καλάθι εισαγωγών πετρελαίου της Ινδίας έφτανε μόλις το 0,2%, ενώ στο τέλος του έτους είχε αυξηθεί σε σχεδόν 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, ποσοστό που αντιστοιχούσε σε περισσότερο από 20%.

Το Νέο Δελχί δεν υποστήριξε το ανώτατο όριο που επέβαλε η Δύση στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου. Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Ινδός υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, το πετρέλαιο δεν έχει το στίγμα καμίας χώρας και η Ινδία θα συνεχίσει να ακολουθεί μια ανεξάρτητη πολιτική προκειμένου να διασφαλίσει την ενεργειακή της ασφάλεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα