ΑΘΗΝΑ
05:40
|
25.04.2024
Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών,Μαρία Ζαχάροβα,αναφέρθηκε χωρίς περιστροφές στους ισχυρισμούς του ΝΑΤΟ περί... μη πολέμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ΝΑΤΟ «εμπλέκεται πλήρως» στην ουκρανική σύγκρουση και οι λαοί στις χώρες-μέλη του θα πρέπει να δουν πέρα από τις αυταπάτες και τους ισχυρισμούς των ηγεσιών τους, τόνισε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή τις πρόσφατες περί του αντιθέτου δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Μα καλά, θεωρείτε τους πολίτες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ τελείως ηλίθιους;» αναρωτήθηκε η Ζαχάροβα στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων που είναι διαπιστευμένοι στο υπουργείο Εξωτερικών. Και συνέχισε στον ίδιο αυστηρό τόνο:

«Μα πιστεύετε ότι εσείς, στέλνοντας άρματα μάχης, που απαιτούν συντήρηση, πιστεύετε πως δεν είστε μέρος της σύγκρουσης; Ποιοι είναι τότε; Εξηγείστε! Εμπρός, βρείτε έναν νέο όρο για να χαρακτηρίσετε τους εαυτούς σας!»

Η Ρωσίδα διπλωμάτης παρατήρησε στη συνέχεια πως ο Στόλτενμπεργκ και άλλοι Δυτικοί αξιωματούχοι, που αρνούνται τη συμμετοχή τους στον πόλεμο, έρχονται σε αντίφαση με τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ που παραδέχθηκε αυτή τη βδομάδα ωμά και απροκάλυπτα πως «η Ε.Ε. είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Η δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών, πρόσθεσε η Ζαχάροβα, διέγραψε με μονοκονδυλιά «όλες τις καθησυχαστικές δηλώσεις περί του αντιθέτου από τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ».

Η επίμαχη πλην ξεκάθαρη δήλωση της Μπέρμποκ περί πολέμου με τη Ρωσία προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των οποίων ήταν και ο Πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν  Μιλάνοβιτς, που δήλωσε πως είναι «είδηση» πως η χώρα του είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία και ευχήθηκε στο Βερολίνο «καλή τύχη αυτή τη φορά» σε σχέση με ό,τι έπαθε κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τέλος, η Ζαχάροβα λοιδόρησε τον Στόλτενμπεργκ πως «για πολλά χρόνια» έλεγε ψέματα και στον λαό της Ουκρανίας, όπως έκαναν και Δυτικοί ηγέτες (Γαλλίας, Γερμανίας) όταν διαπραγματεύτηκαν τις Συμφωνίες του Μινσκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα