ΑΘΗΝΑ
06:50
|
20.04.2024
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα, για την επιβίωσή του, ποντάρει «στην αφαίρεση κάθε ελπίδας από τη ζωντανή κοινωνία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αυτές οι υποκλοπές είναι βαρύ έγκλημα κατά της Δημοκρατίας. Δεν είναι πταίσμα ούτε πλημμέλημα… Πολιτικά είναι κάτι παραπάνω από κακούργημα. Και έτσι θα καταγραφεί και ιστορικά. Όπως, ανάλογα , έγινε και με την Αποστασία του 1965, κύριε Μητσοτάκη. Και θα έχουν και το ίδιο επώνυμο !», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Βουλή για την πρόταση μομφής, στη θέση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος βρίσκεται στην Κούβα.

«Όταν μιλάμε για τις υποκλοπές από το Πρωθυπουργικό γραφείο με την ΕΥΠ, η διάσταση δεν είναι μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Το δίλημμα δεν είναι με την Κυβέρνηση ή εναντίον της. Το δίλημμα είναι με τη Δημοκρατία ή εναντίον της», τόνισε η κ. Σακοράφα κάνοντας λόγο για «λυσσώδη άμυνα συσκότισης» και «εξευτελισμό των θεσμών» από την κυβέρνηση.

Επίσης, κατηγόρησε τα δυο μεγάλα κόμματα για χυδαία μικροκομματική συμπεριφορά, με τα στελέχη τους – όπως είπε-να διαγκωνίζονται ποιος θα είναι χειρότερος από τον άλλον, κάνοντας λόγο για ένα «τριήμερο άγονης και ανέξοδης κομματικής αντιπαράθεσης στη Βουλή» και «άσφαιρα πυρά μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης», προσθέτοντας ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, για την επιβίωσή του, ποντάρει «στην αφαίρεση κάθε ελπίδας από τη ζωντανή κοινωνία».

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, είπε ότι δεν είδε καμία δυσπιστία στους δικούς του νόμους που έστρωσαν το έδαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Τι σημαίνει δικαιοσύνη παντού για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη δημόσια περιουσία;», αναρωτήθηκε η κ.Σακοράφα.

«Προσκαλούμε και προκαλούμε, εδώ και μήνες, τον ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένες προεκλογικές δεσμεύσεις. Για συγκεκριμένο πρόγραμμα.  Όλη η πολιτική επιχειρηματολογία του συνοψίζεται σε μία φράση: “Εμείς θα τα κάνουμε πιο καλά”! Αυτή είναι η παμπάλαια κλασική μέθοδος για τη  ανώδυνη εναλλαγή κυβερνήσεων! Αλήθεια, αν σήμερα έπεφτε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιο πρόγραμμα θα εφαρμόζατε αύριο;», αναρωτήθηκε η κ. Σακοράφα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα