ΑΘΗΝΑ
07:39
|
16.04.2024
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επέκρινε την έλλειψη ταχύτητας εκ μέρους της Ουάσιγκτον στην παράδοση βαρέων αρμάτων μάχης στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επέκρινε την έλλειψη ταχύτητας εκ μέρους της Ουάσιγκτον στην παράδοση βαρέων αρμάτων μάχης στην Ουκρανία. Σε συνέντευξή του στο Sky News σήμερα, ο Ουκρανός ηγέτης προειδοποίησε επίσης ότι το Κίεβο δεν θα είναι ικανοποιημένο με έναν μικρό αριθμό αρμάτων μάχης από τη Δύση.

Τα σχόλια του Ζελένσκι έρχονται αφότου οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν την Τετάρτη να προμηθεύσουν το Κίεβο με 31 άρματα μάχης M1 Abrams, αλλά σημείωσαν ότι η παράδοση μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Ο Λευκός Οίκος εξήγησε ότι αναμένει να προμηθευτεί τα άρματα μάχης από τη βιομηχανία, αντί να τα αντλήσει απευθείας από τα δικά του αποθέματα.

Ωστόσο, ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι εάν τα αμερικανικά τανκς φτάσουν ακόμα και τον Αύγουστο, θα είναι «πολύ αργά». Πρόσθεσε, επιπλέον, ότι μια χούφτα τανκς «δεν θα κάνουν τη διαφορά στο πεδίο της μάχης».

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στο Sky News ότι η χώρα του χρειάζεται εαυτή τη στιγμή «300 έως 500 τανκς» προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει μια αντεπίθεση κατά της Ρωσίας.

«Δεν πρόκειται για πολιτική, πρόκειται για συγκεκριμένα αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης», είπε.

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε ωστόσο τις χώρες που παραδίδουν όπλα στην Ουκρανία και σημείωσε ότι συνολικά 12 χώρες έχουν ήδη δεσμευτεί να ενισχύσουν τον συνασπισμό αρμάτων μάχης του Κιέβου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Γερμανία ενέκρινε επίσημα την προμήθεια στο Κίεβο 14 αρμάτων μάχης Leopard 2A6 από τα δικά της αποθέματα και έδωσε επίσης άδεια σε άλλες χώρες να παρέχουν τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης για τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού. Το Βερολίνο δήλωσε ότι υπολογίζει πως θα παραδώσει τα Leopard το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Άλλες χώρες που έχουν επίσης υποσχεθεί τα βαριά τεθωρακισμένα τους στο Κίεβο είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Νορβηγία και η Ολλανδία.

Η Ρωσία, από τη μεριά της, έχει προειδοποιήσει τη Δύση να μην συνεχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο εξυπηρετεί μόνο την παράταση της σύγκρουσης. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποίησε ότι τα γερμανικά και αμερικανικά τανκς δεν θα αλλάξουν την έκβαση των μαχών και θα «καούν» όπως και τα υπόλοιπα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα