ΑΘΗΝΑ
10:13
|
20.04.2024
Η δεξιά κατοχική κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στη «νομιμοποίηση» υφιστάμενων οικισμών και φυλακίων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινή εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι η δεξιά κατοχική κυβέρνηση υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου σχεδιάζει να προχωρήσει στη «νομιμοποίηση» υφιστάμενων οικισμών και φυλακίων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, τα οποία δεν αναγνωρίζονται ακόμη από τον ισραηλινό νόμο, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Σε μια έκθεση που ετοίμασε η Χανάν Γκρίνγουντ, η Israel Hayom δήλωσε: «Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ψηφίσει μια σειρά μέτρων που στοχεύουν στην αναδρομική έγκριση δεκάδων μη εξουσιοδοτημένων φυλακίων στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια (Δυτική Όχθη) με κόστος πολλών δισεκατομμυρίων σέκελ».

Σύμφωνα με τη συμφωνία συνασπισμού μεταξύ του κόμματος Likud και του κόμματος Otzma Yehudit, του οποίου ηγείται ο εξτρεμιστής υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκιρ: «Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ξεκινήσει γρήγορα τη διευθέτηση αυτής της υπόθεσης». Η εφημερίδα αποκάλυψε: «Στόχος είναι η διευθέτηση του οικισμού μέσα από ένα σχέδιο που νομιμοποιεί δεκάδες οικισμούς στις περιφέρειες».

Η Israel Hayom πρόσθεσε ότι η συμφωνία ορίζει πως: «Ένα υπουργικό φόρουμ με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα πρέπει να σχηματιστεί εντός 30 ημερών από την ορκωμοσία της κυβέρνησης και ότι εντός εξήντα ημερών, το υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει ψήφισμα για να αποκτήσουν αυτές οι κοινότητες επίσημη αναγνώριση, ξεκινώντας μια διαδικασία 18 μηνών που θα καταλήξει στη σύνδεσή τους με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και τις υποδομές ύδρευσης, καθώς και με άλλες βασικές υπηρεσίες και ασφάλεια».

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης της Περιφέρειας, του Negev και της Galilee, Γιτζάκ Βάσερλαουφ, θα έθιγε τρία ζητήματα στην κυβέρνηση, ξεκινώντας με μια διευθέτηση, η οποία προωθεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο που περιλαμβάνει σύνδεση με κρίσιμα δίκτυα, άνοδο του επιπέδου υποδομών και ανέγερση δημόσιων κτιρίων, καθώς και ίδρυση τμήματος νέων οικισμών στο υπουργείο του στο άμεσο μέλλον.

Η εφημερίδα σημείωσε ότι η συζήτηση γίνεται για τεχνική έγκριση αλλά είναι δήλωση προθέσεων. Τους επόμενους μήνες, αυτό το υπουργείο θα εργαστεί για την πραγματική εγκατάσταση του νέου οικισμού. Ο βοηθός του νομικού συμβούλου του δικαστηρίου αποφάσισε τον περασμένο Απρίλιο ότι το ρεύμα θα μπορεί να φτάσει στους νεαρούς οικισμούς. Τότε, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Γκίντεον Σαάρ το χαιρέτισε ως σημαντικό βήμα.

Η Israel Hayom σημείωσε επίσης ότι ο υπουργός περιόδευσε ορισμένους οικισμούς στους κατεχόμενους νότιους λόφους της Χεβρώνας, που αποτελούν μέρος των νέων οικισμών, μαζί με τον επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου στο όρος Hebron Yochai Dimri. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Βάσερλαουφ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εργαστεί το συντομότερο δυνατό για να διορθώσει το γεγονός ότι δεν πληρούνται οι ελάχιστες συνθήκες διαβίωσης σε αυτούς τους οικισμούς.

Ο υπουργός εξήγησε: «Ο νέος οικισμός δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της κυβέρνησης και δεν θα επιτρέψω να μην υπάρχουν υποδομές, νερό και ρεύμα για τους εποίκους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα