ΑΘΗΝΑ
16:21
|
08.05.2024
Η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ ζήτησαν δράση από την Ευρώπη κατά της επανειλημμένης καύσης του Κορανίου, του ιερού βιβλίου του Ισλάμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ ζήτησαν το Σάββατο να αναλάβει δράση η Ευρώπη κατά της επανειλημμένης καύσης του Κορανίου, του ιερού βιβλίου του Ισλάμ, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Την Παρασκευή, ο Σουηδοδανός πολιτικός Ράσμους Πάλουνταν, ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Stram Kurs (Σκληρή Γραμμή), έκαψε ένα αντίγραφο του Κορανίου μπροστά από ένα τζαμί στη Δανία.

Η ισλαμοφοβική πράξη ήρθε λίγες μέρες αφότου ο ακροδεξιός ηγέτης έκαψε το ισλαμικό βιβλίο έξω από την τουρκική πρεσβεία στη σουηδική πρωτεύουσα, Στοκχόλμη, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που εγκρίθηκε από την αστυνομία.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε το κάψιμο του Κορανίου ως «μια νέα πρόκληση των συναισθημάτων εκατομμυρίων μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο», μεταδίδει το Middle East Monitor.

«Αυτές οι πράξεις επαναλήφθηκαν πρόσφατα σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης, χωρίς σαφή αντίδραση για να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές», ανέφερε το υπουργείο.

Το υπουργείο κάλεσε «όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όπου έγιναν αυτές οι εξτρεμιστικές παραβιάσεις να αντιμετωπίσουν επειγόντως όλες αυτές τις πρακτικές».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ Σεΐχης Σάλεμ Αμπντουλάχ Αλ-Τζαμπέρ Αλ-Σαμπάχ κατήγγειλε επίσης την καύση του Κορανίου.

Σε δήλωσή του, ζήτησε «να ληφθούν άμεσα και σοβαρά μέτρα για να σταματήσουν αυτές οι παράλογες και κατακριτέες πράξεις και οι επανειλημμένες καταχρήσεις των μουσουλμανικών συμβόλων και αγιοτήτων, και να λογοδοτήσουν οι δράστες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχείς οι προκλήσεις της Άγκυρας

Ενισχύονται οι οικονομικές σχέσεις Τουρκίας-Κουβέιτ

Γαλλικός στρατός ήδη πολεμά στο Ντονμπάς;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα