ΑΘΗΝΑ
10:48
|
01.07.2024
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θεωρεί απαραίτητη τη συνέχιση των τηλεφωνικών συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θεωρεί απαραίτητη τη συνέχιση των τηλεφωνικών συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει το πρακτορείο TASS.

«Θα έχω ξανά τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πούτιν καθώς είναι απαραίτητο να μιλήσουμε μεταξύ μας», είπε ο Σολτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Tagesspiegel που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Ο τόνος τέτοιων συνομιλιών «δεν είναι αγενής», παρά τις «απολύτως διαφορετικές» απόψεις για την κατάσταση, σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στην ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία σε αυτό το πλαίσιο ως «έναν απαίσιο παράλογο πόλεμο».

«Μερικές φορές το θέμα αφορούσε συγκεκριμένα ζητήματα ανταλλαγής κρατουμένων, εξαγωγής σιτηρών, του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια», είπε ο Σολτς. «Αλλά θεωρώ σημαντικό να επαναφέρουμε πάντα τη συζήτηση σε ένα συγκεκριμένο θέμα στο δρόμο για να βγει ο κόσμος από αυτή την απαίσια κατάσταση. Οι προϋποθέσεις για αυτό είναι σαφείς – η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων», πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Ρώσος Πρόεδρος είχαν τελευταία τηλεφωνική συνομιλία στις 2 Δεκεμβρίου 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε επίπεδο συναγερμού αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη

Γαλλία μετά την κάλπη: Πόλωση σκληρής δεξιάς με κεντροαριστερά

Εκδήλωση: Από την «Επιχείρηση Barbarossa» στον σύγχρονο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας

Η Παλαιστίνη συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα