ΑΘΗΝΑ
05:22
|
18.04.2024
Ο Βαρουφάκης μετέβη πρώτα (27 Ιανουαρίου) στην Αβάνα της Κούβας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Προοδευτικής Διεθνούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντικές επισκέψεις σε Κούβα και Μεξικό με την ιδιότητα του εκπροσώπου της «Προοδευτικής Διεθνούς» για το «Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων» που επιδιώκει να οικοδομήσει το ΜέΡΑ25 πραγματοποιεί από το τέλος της περασμένης βδομάδας ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Βαρουφάκης μετέβη πρώτα (27 Ιανουαρίου) στην Αβάνα της Κούβας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Προοδευτικής Διεθνούς συζητώντας για ένα νέο Κίνημα Αδεσμεύτων, πραγματοποιώντας στη συνέχεια συναντήσεις με Κουβανούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Σε δηλώσεις που έκανε κατά την πρώτη μέρα των επαφών του στην Αβάνα ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως του ζητήθηκε να υπάρχει ένας «ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του ΜέΡΑ25 και του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας».

Στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Παγκόσμια Εξισορρόπηση, το οποίο συνδιοργάνωσε η κουβανική κυβέρνηση με την Προοδευτική Διεθνή στο Palacio des Convenciones, ο Βαρουφάκης εκφώνησε ομιλία πλαισιωμένος από τον Κουβανό υπουργό Εξωτερικών Bruno Rodríguez Parrilla και τον υπουργό Πολιτισμού της Κούβας Alpidio Alonso.

Εκεί, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επισήμανε πως στόχος του Νέου Κινήματος Αδεσμεύτων, δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από την ολοκληρωτική κατάργηση της εξουσίας του κεφαλαίου επί των κοινωνιών των ανθρώπων, που υποδαυλίζει την αναξιοπρέπεια και καθιστά σταδιακά τον πλανήτη ακατοίκητο για το είδος μας.

Η επίσκεψη στο Μεξικό

Μετά την αναχώρησή του από την Αβάνα το μεσημέρι της Κυριακής ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μετέβη στην Πόλη του Μεξικού.

Αύριο, Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, μέλος του Συμβουλίου της Προοδευτικής Διεθνούς και Συνιδρυτής του DiEM25, θα συναντήσει τον Πρόεδρο του Μεξικού, Άντρες Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ, στο Προεδρικό Μέγαρο μετά από επίσημη πρόσκλησή του, για να συζητήσουν σχετικά με το Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων, αλλά και τον Τζούλιαν Ασάνζ, για τον οποίο ο Πρόεδρος του Μεξικού έχει καταβάλει προσπάθειες για την απελευθέρωσή του.

Όπως σημειώνεται, μετά την επίσκεψή του στο Μεξικό ο Βαρουφάκης θα επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ αντίστοιχες συναντήσεις προγραμματίζονται με τους Προέδρους της Χιλής και της Κολομβίας (έπειτα από τις ελληνικές εκλογές) καθώς το Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων είναι,όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος, ένα «μεγάλο στοίχημα για το ΜέΡΑ25, το DiEM25 και την Προοδευτική Διεθνή, από το οποίο θεωρούμε πως εξαρτώνται πολλά για τη διαμόρφωση του σύγχρονου κόσμου, όπως εξελίσσεται μετά και τον πρόσφατο πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τον Νέο Ψυχρό Πόλεμο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα