ΑΘΗΝΑ
07:29
|
02.04.2023
Δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος, καταβάλλουν όλο το βράδυ εναγώνιες προσπάθειες για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μειώνονται οι ελπίδες όσο περνούν οι ώρες να βρεθεί σώος ο 31χρονος κυβερνήτης του μαχητικού αεροσκάφους  Phantom F-4, Ευστάθιος Τσιτλακίδης, που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ανοικτά της Ανδραβίδας.

Δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος, καταβάλλουν  όλο το βράδυ  εναγώνιες προσπάθειες για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη, ελπίζοντας πλέον σε ένα θαύμα. Επιτόπου επιχειρούν ένα C-130, ένα Super Puma, ένα S- και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, επισημαίνεται πως εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος υποσμηναγός (Ι) Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συντριβή του F-4 Phantom στην Ανδραβίδα, κήρυξε τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις, ως τις 2 Φεβρουαρίου 2023.

Σχετικά με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε:

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Το F-4 ανήκε στη 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος από την 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού που εδρεύει στη 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, έχει βάθος 1.000 μέτρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Μιθριδάτης κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Κουτσούμπας: Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο

Ιταλία: Κυβερνητική προσπάθεια προστασίας της ιταλικής γλώσσας από ξένες επιρροές

Τα στρατιωτικά κενά της Γερμανίας δεν μπορούν να γεφυρωθούν πλήρως μέχρι το 2030

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα