ΑΘΗΝΑ
04:37
|
23.04.2024
Ο Βριαζιλιάνος πρώην πρόεδρος θα παραμείνει στις ΗΠΑ όσο εκκρεμεί η αίτησή του. «Θα ήθελε να πάρει λίγο χρόνο, να καθαρίσει το κεφάλι του».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου υπέβαλε αίτηση για εξάμηνη τουριστική βίζα ώστε να παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο δικηγόρος του, παρά τις εκκλήσεις για ανάκληση οποιασδήποτε βίζας για τις ΗΠΑ που κατείχε ο Μπολσονάρο μετά τις βίαιες διαδηλώσεις στην Μπραζίλια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν την αίτησή του την Παρασκευή, δήλωσε ο δικηγόρος του, Φελίπε Αλεσάντρε, προσθέτοντας ότι ο Μπολσονάρου θα παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο εκκρεμεί η αίτησή του.

«Θα ήθελε να πάρει λίγο χρόνο, να καθαρίσει το κεφάλι του και να απολαύσει το να είναι τουρίστας στις Ηνωμένες Πολιτείες για μερικούς μήνες πριν αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του», δήλωσε ο Αλεσάντρε.

«Το αν θα χρησιμοποιήσει ή όχι ολόκληρο το εξάμηνο εξαρτάται από τον ίδιο και την όποια στρατηγική θα συμφωνήσουμε να ξεκινήσουμε με βάση τα σχέδιά του», πρόσθεσε ο δικηγόρος του πρώην Βραζιλιάνου προέδρου.

Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι τα αρχεία βίζας είναι εμπιστευτικά σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο δεν μπορεί να συζητήσει λεπτομέρειες για μεμονωμένες περιπτώσεις βίζας.

Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου πέταξε στη Φλόριντα δύο ημέρες πριν λήξει η θητεία του την 1η Ιανουαρίου και ο αριστερός πρόεδρος Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα αναλάβει τα καθήκοντά του. Ακολούθησε η εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου της Βραζιλίας σε κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα της χώρας.

Οι υποστηρικτές του Μπολσονάρου λεηλάτησαν το Κογκρέσο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το προεδρικό μέγαρο της Βραζιλίας, απαιτώντας την παρέμβαση του στρατού για την ανατροπή των εκλογών του Οκτωβρίου που κέρδισε ο Λούλα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας συμφώνησε να ξεκινήσει έρευνα για τον Μπολσονάρου για φερόμενη ενθάρρυνση αντιδημοκρατικών διαδηλώσεων που κατέληξαν σε εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια από υποστηρικτές του στη Μπραζίλια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, 41 Δημοκρατικά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ζήτησαν από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να συνεργαστεί με την έρευνα της Βραζιλίας για βίαιες διαδηλώσεις στη Μπραζίλια και να ανακαλέσει τυχόν βίζες για τις ΗΠΑ που κατείχε ο Μπολσονάρο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι εναπόκειται σε ένα άτομο που εισήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη λεγόμενη βίζα «Α» που προορίζεται για διπλωμάτες και αρχηγούς κρατών να αναχωρήσει από τη χώρα εντός 30 ημερών ή να υποβάλει αίτηση για αλλαγή του καθεστώτος μετανάστευσης, εάν έχει χάσει το αξίωμά του. Ο Μπολσονάρου πιστεύεται ότι εισήλθε στις ΗΠΑ με μια τέτοια βίζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Στην Ουρουγουάη η Σακελλαροπούλου

Σκοτώθηκε Ισπανός στρατιωτικός σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα