ΑΘΗΝΑ
16:35
|
25.04.2024
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, που έτυχε μίας πολύ θερμής υποδοχής στη Ζιμπάμπουε, χαρακτήρισε ευλογία τις κυρώσεις της Δϋσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις δυτικές οικονομικές κυρώσεις ειρωνεύτηκε σήμερα ο Λευκορώσος Πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο από την πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε, την οποία επισκέφθηκε σήμερα, για πρώτη φορά.

Οι δυτικές κυρώσεις «είναι στην πραγματικότητα μια ευλογία» που ενίσχυσε το εμπόριο μεταξύ των δύο κρατών είπε ο Λουκασένκο, μετά τη συνάντησή του με τον Ζιμπαμπουέζο ομόλογό του, Έμερσον Μανανγκάγκουα προσθέτοντας:

«Οι κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας και της Ζιμπάμπουε δεν είναι απλώς κατάρα, αλλά και ευλογία, γιατί χωρίς αυτές η Ζιμπάμπουε μπορεί να συνέχιζε να επιδιώκει να κάνει εμπόριο με τη Δύση ξεπουλώντας τους φυσικούς της πόρους».

«Λόγω των κυρώσεων, η Ζιμπάμπουε συναλλάσσεται με τη Λευκορωσία και είμαστε χαρούμενοι για αυτό» συνέχισε, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να παράσχει στη νοτιοαφρικανική χώρα «ό,τι χρειάζεται».

Η Λευκορωσία έχει παραδώσει εκατοντάδες τρακτέρ στη Ζιμπάμπουε τα τελευταία χρόνια (αξίας 61 εκατομμυρίων ευρώ) στο πλαίσιο προγράμματος εκμηχάνισης του αγροτικού της τομέα.

Ο Λουκασένκο, που βρίσκεται στο «τιμόνι» της χώρας του εδώ και περίπου 30 χρόνια, έτυχε μίας πολύ θερμής υποδοχής στη Ζιμπάμπουε, χώρα με την οποία σύναψε στενές σχέσεις από την εποχή του προηγούμενου Προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα