ΑΘΗΝΑ
08:06
|
02.04.2023
Το μνημόνιο έχει ήδη υποβληθεί στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ώστε τις επόμενες ημέρες να εγκριθεί αρχικά από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επισπεύδει την ψήφιση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου που υπογράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Τρίπολη η κυβέρνηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και αφορμή για να τονώσει τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ενόψει των επικείμενων εκλογών της 14ης Μαΐου. Στόχος; Η έναρξη ερευνών για υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων μεταξύ Λιβύης και Κρήτης.

Το μνημόνιο έχει ήδη υποβληθεί στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ώστε τις επόμενες ημέρες να εγκριθεί αρχικά από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και στη συνέχεια από την Ολομέλεια για να τεθεί σε ισχύ.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, είχε αναφερθεί ζήτημα της παραλαβής των F-16 από τις ΗΠΑ, καθώς και της παράδοσης των F-35 στην Ελλάδα, απορρίπτοντας πιθανούς όρους και απαιτήσεις από την μεριά της Ουάσιγκτον έναντι της Άγκυρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Μιθριδάτης κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Κουτσούμπας: Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο

Ιταλία: Κυβερνητική προσπάθεια προστασίας της ιταλικής γλώσσας από ξένες επιρροές

Τα στρατιωτικά κενά της Γερμανίας δεν μπορούν να γεφυρωθούν πλήρως μέχρι το 2030

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα