ΑΘΗΝΑ
15:22
|
18.04.2024
Το μνημόνιο έχει ήδη υποβληθεί στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ώστε τις επόμενες ημέρες να εγκριθεί αρχικά από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επισπεύδει την ψήφιση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου που υπογράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Τρίπολη η κυβέρνηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και αφορμή για να τονώσει τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ενόψει των επικείμενων εκλογών της 14ης Μαΐου. Στόχος; Η έναρξη ερευνών για υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων μεταξύ Λιβύης και Κρήτης.

Το μνημόνιο έχει ήδη υποβληθεί στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ώστε τις επόμενες ημέρες να εγκριθεί αρχικά από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και στη συνέχεια από την Ολομέλεια για να τεθεί σε ισχύ.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, είχε αναφερθεί ζήτημα της παραλαβής των F-16 από τις ΗΠΑ, καθώς και της παράδοσης των F-35 στην Ελλάδα, απορρίπτοντας πιθανούς όρους και απαιτήσεις από την μεριά της Ουάσιγκτον έναντι της Άγκυρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για τη προστασία δεδομένων εγκεφαλικής δραστηριότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα