ΑΘΗΝΑ
11:07
|
20.04.2024
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη «σαφή δήλωση της ισραηλινής πλευράς υπέρ της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιτυχείς και ικανοποιητικές χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε από το πρωί στην Ιερουσαλήμ με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Έλι Κοέν, τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ο Δένδιας δήλωσε «εξαιρετικά ικανοποιημένος» τονίζοντας πως υπήρξε μια ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων.

«Κρατάω όμως το πιο σημαντικό, τη σαφή δήλωση της ισραηλινής πλευράς υπέρ της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας» υπογράμμισε.

Εστιάζοντας στη σημασία της ισραηλινής δήλωσης, είπε πως έγινε με σαφήνεια και στην κάμερα.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον νέο ομόλογό του στο Ισραήλ, Έλι Κοέν, ανέφερε πως συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης των στρατηγικών διμερών σχέσεων αλλά και την συνεργασία σε ενέργεια και επενδύσεις.

Στη συνέχεια ο Δένδιας διαπίστωσε «ταύτιση» σε μια σειρά από θέματα, όπως αυτά που αφορούν τη μεταφορά ενέργειας, την αμυντική και οικονομική συνεργασία και τον καταμερισμό σε διάφορους τομείς. Εκτίμησε πως «αποτελεί ένα «πολύ καλό εφαλτήριο για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό επισημαίνοντας πως συζήτησαν (πέραν των άλλων) και τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα