ΑΘΗΝΑ
08:42
|
02.04.2023
Η Κίνα επιβεβαίωσε πως εκτιμά ιδιαίτερα την σταθερή υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας σε κεντρικά ζητήματα της κινεζικής πολιτικής, όπως η πολιτική της μίας Κίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οικοδόμηση «ισχυρότερων σχέσεων» με τη Σαουδική Αραβία και τη δημιουργία μίας ζώνης «ελεύθερου εμπορίου το συντομότερο δυνατόν» επιθυμεί η Κίνα τόνισε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα (βράδυ Δευτέρας) με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκηπα Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ.

Ο Κινέζος διπλωμάτης τόνισε πως η Κίνα εκτιμά ιδιαίτερα την σταθερή υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας σε κεντρικά ζητήματα της κινεζικής πολιτικής (υπαινισσόμενος μεταξύ άλλων τις σχέσεις με την Ταϊβάν).  Πρόσθεσε πως οι δύο χώρες μπορούν να διευρύνουν περαιτέρω τη συνεργασία σε τομείς όπως η οικονομία, η ενέργεια, οι υποδομές, οι επενδύσεις, το εμπόριο, η υψηλή τεχνολογία.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του τόνισε πως η χώρα του δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις σχέσεις με την Κίνα, τονίζοντας πως την αντιμετωπίζει ως «ακρογωνιαίο λίθο των ξένων σχέσεων» καθώς η Σαουδική Αραβία είναι από τις χώρες που υποστηρίζει πλήρως την πολιτική της  «μίας Κίνας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κρίση της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ θα είναι η στιγμή της αλήθειας για τους Ουκρανούς

Ο Μιθριδάτης κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Χμεϊμίμ: Η συμπεριφορά της Ουάσιγκτον στη Συρία απειλεί τις συμφωνίες αποσύγκρουσης

Κουτσούμπας: Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα