ΑΘΗΝΑ
13:39
|
23.04.2024
«Θα απέχουμε από τις ψηφοφορίες» είπε από το Ζάππειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Να πάρουν οι πολίτες τη δημοκρατία στα χέρια τους, τόνισε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μια πράξη υψηλού συμβολισμού απέναντι στην «ηθικά και πολιτικά έκπτωτη κυβέρνηση» προχωρά η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του Ζαππείου, δήλωσε ξεκάθαρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας που έγινε με αφορμή τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών και το σκοτάδι που επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση την πρόθεση να μην νομιμοποιηθεί «αυτή η πρωτοφανή εκτροπή, ακόμη και αν 156 βουλευτές της Ν.Δ. αποφάσισαν να τη νομιμοποιήσουν».

Από εδώ και στο εξής, γνωστοποίησε πως με εξαίρεση τη συμμετοχή στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα απέχει από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή.

«Από σήμερα ξεκινάμε τη πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε πιστεύω η ώρα να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε με νόημα ο Αλ. Τσίπρας και κάλεσε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, «να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές και να δημιουργήσουν ένα συμπαγές τείχος προστασίας της δημοκρατίας».

Κάλεσε επίσης τους δημοκρατικούς πολίτες «να πάρουν την υπόθεση της δημοκρατίας στα χέρια τους. Με την πεποίθηση ότι η δημοκρατία υπάρχει και ζει όσο η υπεράσπισή της είναι υπόθεση του κάθε πολίτη».

Λίγο νωρίτερα ζήτησε την άμεση διάλυση της Βουλής και τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, εντός τριών εβδομάδων, όπως το Σύνταγμα ορίζει καθώς «ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα απαντήσει άμεσα και όχι οι πιθανώς εκβιαζόμενοι βουλευτές της Ν.Δ., στο κρίσιμο, στο υπαρξιακό ερώτημα που ετέθη προχθές στο κοινοβούλιο: Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελβετία: «Ξεπάγωσαν» ρωσικά κεφάλαια αξίας 150 εκατ. ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα