ΑΘΗΝΑ
08:31
|
24.04.2024
Ο Γουάλας ντε Σόουζα έκανε δημοσκόπηση ρωτώντας το κοινό αν θα «πυροβολούσε τoν Λούλα στο πρόσωπο με καραμπίνα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι κατέθεσε καταγγελία κατά του βολεϊμπολίστα Γουάλας ντε Σόουζα αφού ο πρώην Ολυμπιονίκης έγραψε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φαινόταν να υποστηρίζει τη βία κατά του προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ένας ακόλουθος του αθλητή στο Instagram τον ρώτησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αν θα «πυροβολούσε τον Λούλα στο πρόσωπο με μια καραμπίνα».

Ο παίκτης γνωστός ως Γουάλας, ο οποίος είναι υποστηρικτής του πρώην ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, απάντησε με μια δημοσκόπηση που ρωτούσε τους οπαδούς του αν θα το έκαναν.

Αργότερα, ο αθλητής διέγραψε την ανάρτηση και ανέβασε ένα βίντεο ζητώντας συγγνώμη, λέγοντας ότι δεν θα παρότρυνε ποτέ κανένα στη χρήση βίας ή μίσους ενώ χαρακτήρισε την ανάρτηση λάθος.

Εκτός από την καταγγελία που υποβλήθηκε στο ανεξάρτητο συμβούλιο δεοντολογίας από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας, η οποία χαρακτήρισε τη θέση του «απαράδεκτη», ο σύλλογός του, Sada Cruzeiro, είπε ότι έχει βγάλει τον Γουάλας σε αναστολή για «αόριστο χρονικό διάστημα» και ζήτησε πλήρη ανάκληση και απολογία από τον αθλητή.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάλεσαν τον γενικό νομικό σύμβουλο της Βραζιλίας να κινήσει νομικά μέτρα. Ο Πάουλο Πιμέντα, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας του Λούλα, είπε ότι θα λάβουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ο Γουάλας ήταν μέλος της ομάδας βόλεϊ της Βραζιλίας που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και το ασημένιο μετάλλιο το 2012.

Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων στη Βραζιλία μετά από διχαστικές εκλογές που οδήγησαν σε σύγκρουση του αριστερού Λούλα με τον Μπολσονάρου, του οποίου οι χαλαρές πολιτικές οπλοκατοχής προκάλεσαν μια απότομη αύξηση της κατοχής όπλων μεταξύ των συντηρητικών υποστηρικτών του. Οι απειλές βίας έχουν επίσης αυξηθεί.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, χιλιάδες υποστηρικτές του Μπολσονάρο βανδάλισαν το Ανώτατο Δικαστήριο, το Κογκρέσο και το προεδρικό παλάτι, επιδιώκοντας να προκαλέσουν χάος και στρατιωτικό πραξικόπημα που θα έδιωχνε τον Λούλα και θα επανέφερε τον Μπολσονάρο στην εξουσία.

«Προτού γίνει αθλητής, ο Γουάλας είναι πολίτης της Βραζιλίας και πρέπει να υπακούει στους νόμους και τους θεσμούς μας», ανέφερε σε tweet η υπουργός Αθλητισμού Άνα Μόζερ, πρώην αθλήτρια του βόλεϊ που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα