ΑΘΗΝΑ
01:21
|
08.09.2024
Σύμφωνα με τα γαλλικά συνδικάτα, περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις χθεσινές διαδηλώσεις. Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών υπολόγισε τους διαδηλωτές σε 1,27 εκατομμύρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Mετά από τη μαζική απεργιακή κινητοποίηση σε ολόκληρη τη χώρα χθες, τα γαλλικά συνδικάτα κάλεσαν σε δύο ακόμη ημέρες απεργίας στις 7 και 11 Φεβρουαρίου ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τα γαλλικά συνδικάτα, περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις χθεσινές διαδηλώσεις. Από την πλευρά του, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι περισσότεροι από 1,27 εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα.

Η χθεσινή απεργία και κινητοποίηση ονομάστηκε από πολλούς συμμετέχοντες ως «ο δεύτερος γύρος», καθώς είχε προηγηθεί άλλη μια πολύ μεγάλη εργατική κινητοποίηση στις 19 Ιανουαρίου.

Χθες το απόγευμα, η CGT ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συνεχίσει τις απεργίες στα διυλιστήρια στις 6, 7 και 8 Φεβρουαρίου. Μία τέτοια απεργία θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπή της παραγωγής σε ορισμένες εγκαταστάσεις, δήλωσε ο Ερίκ Σελινί, συντονιστής της CGT στην TotalEnergies.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός, Ελιζαμπέτ Μπορν, δήλωσε σήμερα μέσω Twitter ότι η κυβέρνηση άκουσε «τα ερωτήματα και τις αμφιβολίες» που εγείρονται από τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. «Η κοινοβουλευτική συζήτηση ξεκινά. Θα μας επιτρέψει να εμπλουτίσουμε το έργο μας με διαφάνεια», δήλωσε η πρωθυπουργός.

Την Κυριακή, η Μπορν είχε δηλώσει ότι η αύξηση του κατώτατου ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης «δεν είναι πλέον διαπραγματεύσιμη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα