ΑΘΗΝΑ
00:40
|
09.07.2024
Σε Ουκρανία και Ταϊβάν τα πρώτα τηλεφωνήματα του Πετρ Πάβελ, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρέμβαση της Τσεχίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, κατήγγειλε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νίγκ, διαμαρτυρόμενη έντονα για την τηλεφωνική επικοινωνία του νέου προέδρου της Τσεχίας, Πετρ Πάβελ, με την επικεφαλής των αρχών της Ταϊπέι, Τσάι Ινγκ-γουέν.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος πρόεδρος της Τσεχίας, απόστρατος στρατηγός, που από την προεδρία της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ «προσγειώθηκε» στις κάλπες του περασμένου Σαββάτου και σάρωσε τον αντίπαλό του δισεκατομμυριούχο πρώην πρωθυπουργό, Αντρέι Μπάμπις, έδωσε το πολιτικό του στίγμα με την ανάληψη των καθηκόντων του, κάνοντας την πρώτη του επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τη δεύτερη με τις αρχές της Ταϊπέι.

Η Ταϊβάν καταγγέλλει προσέγγιση του νησιού από στρατιωτικές δυνάμεις του Πεκίνου

Την ίδια στιγμή οι αρχές της Ταϊβάν, κάνουν λόγο για προσέγγιση στο νησί 9 πλοίων και 34 μαχητικών αεροσκαφών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από την Ταϊπέι, οι ένοπλες δυνάμεις του νησιού παρακολουθούν την κατάσταση, ενώ έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού η αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Πλοία και μαχητικά αεροσκάφη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, περιπολούν τακτικά στα όρια με την Ταϊβάν, τους τελευταίους μήνες απ’ όταν η επίσκεψη της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊπέι προκάλεσε κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι «Πατριώτες» του Όρμπαν βάζουν τρικλοποδιά στη Μελόνι

Συνάντηση Πούτιν-Μόντι στη Μόσχα

Αμυντικό σύμφωνο Ιαπωνίας-Φιλιππίνων, με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα

Κίεβο, Μόσχα και τώρα Πεκίνο για τον Βίκτορ Όρμπαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα