ΑΘΗΝΑ
22:19
|
18.04.2024
Η πορεία θα ξεκινήσει στις 19.00 από το σημείο που πριν έναν χρόνο ο 19χρονος έχασε τη ζωή του σε τυφλό οπαδικό χτύπημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια σιωπηρή, πολύχρωμη πορεία μνήμης με κεριά διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, στην Θεσσαλονίκη η «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη», στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 19.00 το απόγευμα από το σημείο που πριν έναν χρόνο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος σε τυφλό οπαδικό χτύπημα, στην οδό Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου και θα έχει σημείο κατάληξης τον Λευκό Πύργο.

«Να κρατήσουμε για πάντα ζωντανό τον Άλκη, να καταστήσουμε τον Άλκη σύμβολο αλλαγής, να εκφράσουμε, με αυτόν τον τρόπο, τον αβάστακτο πόνο που μας προκάλεσε η άγρια δολοφονία του, αλλά και να μάθουμε όλοι και κυρίως τα παιδιά ότι μπορούμε να επι-δράσουμε και να αλλάξουμε την σαθρή κοινωνία στην οποία ζούμε, σημειώνουν οι διοργανωτές.

Στις 18.00, στον τόπο δολοφονίας του Άλκη η Δομή θα προβεί σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού. Στη συνέχεια, εν πορεία, οι συμμετέχοντες-ουσες θα μεταβούν στις 19.00, στο Πάρκο Αθλητικής Φιλίας (απέναντι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο), όπου είναι το ραντεβού με όλους τους συλλόγους, αθλητές, πολίτες που δεν θα βρίσκονται στο σημείο της δολοφονίας.

Το σημείο κατάληξης (μέσω Λεωφ.Στρατού) είναι ο Λευκός Πύργος. Εκεί θα υπάρξει προβολή φωτογραφιών του Άλκη, φωτογραφιών από ενέργειες που έγιναν στη μνήμη του σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και από ενέργειες της Δομής. Επίσης θα υπάρξει και ένα δρώμενο μπροστά στο Λευκό Πύργο.

«Ελάτε στην πορεία έτσι ώστε… ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ…
– Να σταματήσει η βία και το μίσος.
– Να καρπίσει ο σπόρος της Ενσυναίσθησης και της Συνύπαρξης και των πολλών χρωμάτων που η Δομή πρεσβεύει.
– Να μη ξεχαστεί ΠΟΤΕ το παιδί μας, ο αδερφός μας», καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή της η «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

Εκδήλωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας για την Ημέρα των Παλαιστινίων Κρατουμένων

Η απεργία της 17ης Απρίλη σε εικόνες: Θέλουμε συλλογικές συμβάσεις-Δεν θέλουμε ακρίβεια

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα