ΑΘΗΝΑ
08:20
|
02.04.2023
Οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ θα απεργήσουν ενάντια στην οιονεί ιδιωτικοποίηση των δημοσίων Μουσείων της χώρας και θα ενώσουν τις φωνές τους με τους κινητοποιούμενους καλλιτέχνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις φωνές τους με τους κινητοποιούμενους καλλιτέχνες θα ενώσουν οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Μπορεί να είναι καρτούν κείμενο που λέει "ΚΑΤΩ TA ΧΕΡΙΑ ano TA ΜΟΥΣΕΙΑ MA ΠΑΣ; ΠΟΥ TO ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ NA ΤΚΥψΟ! ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ NA TO ΚΑΝΟΥΝ ΝΠΔΔ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ αεπότολος 17ー1ー2021 MAZI ME ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ OXI ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στάση εργασίας 11.00 14.00 (24ωρη για τα μέλη του ΣΕΚΑ) Συγκεντρώσεις: 12 μ στο Σύνταγμα (Αθήνα) και στο άγαλμα Βενιζέλου (Θεσσαλονίκη) ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΣΥΠΑΤΕ ΠΕΣΑ -ΣΕΑ ΣΕΚΑ"

Τα σωματεία του ΥΠΠΟΑ τα οποία, με αίτημα να μην αλλάξει το νομικό καθεστώς των δημόσιων μουσείων, κηρύσσουν στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 2/2, από τις 11 πμ έως τις 2 μμ, ενώ καλούν, την ίδια μέρα, στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 12 μμ σε Αθήνα (Σύνταγμα) Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου).

«Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο στον πολιτισμό!

Με το ΠΔ 85/2022 υποβάθμισε τα εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών, εξισώνοντας τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών με απολυτήρια λυκείου, προς όφελος των κάθε λογής ιδιωτικών κολλεγίων που ξαφνικά βρίσκονται να “προσφέρουν” πτυχία ανώτερα από αυτά της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου!

Με το σχέδιο νόμου που έχει βγάλει στη διαβούλευση, προσπαθεί να μετατρέψει τα πέντε μεγάλα δημόσια Μουσεία σε κυβερνητικά υποχείρια, με διορισμένα ΔΣ που θα αποφασίζουν για την διαχείριση των σπουδαίων θησαυρών των μουσείων μας, και να τα αποκόψει από τον κορμό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας διαλύοντας την ενιαία προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αντικαθιστά τους εργαζόμενους με “εθελοντές”!

Στόχος είναι τα δημόσια Μουσεία να γίνουν μουσεία της ελίτ, να ιδιωτικοποιηθούν οι λειτουργίες τους και να βάζει το χέρι στην τσέπη ο εργαζόμενος λαός για να τα επισκεφτεί.

Η καλλιτεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα δεν χρειάζεται “τσεκούρι”, χρειάζεται διαβάθμιση των πτυχίων, κατοχύρωση και διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, δημόσιες σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου και ενίσχυση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και επανεισαγωγή της στο Λύκειο.

Τα αρχαιολογικά Μουσεία δεν χρειάζονται τοποτηρητές της κυβέρνησης. Χρειάζονται προσωπικό και πόρους για στήριξη της δημόσιας λειτουργίας τους για να προσφέρουν πολιτισμό για όλους και όλες.

Ο κόσμος του πολιτισμού απαντά ενωμένος!

ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας με αυτή των σωματείων των καλλιτεχνών που έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2023 και με την 24ωρη απεργία του ΣΕΚΑ στις 2 Φεβρουαρίου 2023.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην διευκολυντική στάση εργασίας 11.00 – 14.00 της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 2/2 (24ωρη για τα μέλη του ΣΕΚΑ) και στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, 12 μ στο Σύνταγμα (Αθήνα), 12 μ άγαλμα Βενιζέλου (Θεσσαλονίκη).

ΟΧΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ – ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων-ΠΕΣΑ-ΣΕΑ-ΠΑΣΥΠΑΤΕ-ΣΕΚΑ»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κρίση της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ θα είναι η στιγμή της αλήθειας για τους Ουκρανούς

«Ο Φίσερ είναι Φίσερ, αλλά κι ο ίππος είναι ίππος»

Ο Μιθριδάτης κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Άρης Τρουπάκης: Η Τέχνη δεν είναι μάθημα είναι διαρκές ερώτημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα