ΑΘΗΝΑ
01:37
|
29.09.2024
Δεν πρόλαβε να αυξηθεί ο αριθμός των αρκούδων γκρίζλι που απειλούνταν με εξαφάνιση, και οι κυβερνήτες πολιτειών πιέζουν για επανέναρξη του κυνηγιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν στα λόγια είναι «οικολογική». Στην πράξη, όχι και τόσο, καθώς σήμερα θεωρείται πως έκανε το πρώτο βήμα για την άρση της ομοσπονδιακής προστασίας των προστατευόμενων αρκούδων γκρίζλι (επιστημονική ονομασία ursus arctus horribilis) σε περιοχές της Μοντάνα στα Βραχώδη Όρη, ανοίγοντας την «κερκόπορτα» για άρση της απαγόρευσης κυνηγιού του είδους και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας της Άγριας Ζωής ανακοίνωσε ότι οι κυβερνήτες των πολιτειών Μοντάνα, Αϊνταχο και Γουαϊόμινγκ «παρείχαν αρκετές πληροφορίες» πως οι πληθυσμοί των αρκούδων γκρίζλι αυξήθηκαν σε σημείο που δεν αντιμετωπίζουν πλέον την απειλή εξαφάνισης πέριξ των Εθνικών Δρυμών Γέλοουστοουν και Γκλάσιερ. Αυτό αναμένεται πως σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας για άρση των περιορισμών απαγόρευσης του κυνηγιού των αρκούδων γκρίζλι.

Το ίδιο διάστημα, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες πως οι πολιτειακοί νόμοι για άρση των περιορισμών κυνηγιού κατά αγρίων ζώων στις παραπάνω πολιτείες μπορεί να είναι πρόωρη. Ζήτησαν, έτσι, περισσότερο χρόνο μέχρι να επιβεβαιώσουν την αύξηση του πληθυσμού των αρκούδων γκρίζλι, λύκων και άλλων άγριων ζώων.

Οι κυνηγοί στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ εξολόθρευσαν τον μεγαλύτερο πληθυσμό αρκούδων γκρίζλι τον 20ο αιώνα σκοτώνοντας πάνω από 50.000 ζώα. Σήμερα υπάρχουν λίγο παραπάνω από 2.000 αρκούδες γκρίζλι στις νότιες και δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ και πολύ μεγαλύτεροι πληθυσμοί στην Αλάσκα μολονότι εκεί το κυνήγι επιτρέπεται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Επιστήμονες μελετούν την περίπτωση ζώου με διάρκεια ζωής έως και 400 χρόνια

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα