ΑΘΗΝΑ
16:32
|
28.04.2024
Πιο στενή η συνεργασία μετά και από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης Αλβανών αστυνομικών της ομάδας «RENEA» στις εγκαταστάσεις των ΕΚΑΜ, στο Μαρκόπουλο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαν δείγμα «διεύρυνσης της αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, με γνώμονα την προστασία του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες» εμφάνισε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οκτώ Αλβανών αστυνομικών της ομάδας «RENEA» της αλβανικής αστυνομίας στις εγκαταστάσεις των ΕΚΑΜ, στο Μαρκόπουλο.

«Τέτοιου είδους δράσεις και η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών, αυξάνουν τη μαχητική ικανότητα των στελεχών αμφοτέρων των Μονάδων, ενισχύουν τη διαλειτουργικότητα και την ικανότητα συνέργειας σε περίπτωση διασυνοριακής συνεργασίας, ενώ επιτυγχάνεται μεγάλος βαθμός ετοιμότητας για την αντιμετώπιση προκλήσεων του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος. Οι προσπάθειες αυτές είναι καθοριστικές για την εν γένει ενίσχυση και ενδυνάμωση της εσωτερικής ασφάλειας στις δύο χώρες» είπε χαρακτηριστικά ο Θεοδωρικάκος.

Η Αλβανίδα πρέσβειρα στην Ελλάδα, Λουέλα Χαϊντάραγκα, (Luela Hajdaraga), ευχαρίστησε τον υπουργό για τη φιλοξενία και τη συνεργασία και εκτιμώντας ότι «αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει, την ασφάλεια αλλά και τις σχέσεις των δύο χωρών».

Η άσκηση που έγινε μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στις εγκαταστάσεις της ΕΚΑΜ, αφορούσε στην απελευθέρωση επιβατών λεωφορείου που ήταν όμηροι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα