ΑΘΗΝΑ
13:19
|
07.05.2024
Αντιλαϊκή θα είναι η όποια επόμενη κυβέρνηση, όποιο όνομα κι αν έχει, τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αυτονόητη προσδοκία των εργαζομένων και του λαού για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα «δεν μπορεί κάθε φορά να σκοντάφτει σε ψεύτικα διλήμματα και εκβιασμούς, σαν κι αυτούς που έχουν μάθει να εξαπολύουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ για να εγκλωβίζουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια», τόνισε χθες το βράδυ από το Κιλκίς ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος ο κ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση με φορείς της πόλης ενώ ακολούθησε μαζική πολιτική εκδήλωση με τον ίδιο κεντρικό ομιλητή, στο τέλος της οποίας ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των υποψηφίων του ΚΚΕ στον νομό.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «μοιρασμένους ρόλους» μέσα από τους οποίους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν «να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού για να κρύψουν ότι στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού, συμφωνούν».

«Ακόμη και πίσω από την αντιπαράθεση περί εκβιαστών και εκβιαζόμενων πολιτικών κομμάτων, κρύβονται οι εκβιασμοί όλων τους απέναντι στο λαό, προετοιμάζοντας τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια της επόμενης ημέρας. Τέσσερα χρόνια, μια χαρά συνέπρατταν σε κρίσιμα ζητήματα και τώρα προεκλογικά φόρεσαν τη μάσκα του ‘μονομάχου’, ίσως ενόψει και των αποκριών», τόνισε ενώ σχολιάζοντας την  αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη βουλή, ανέφερε πως αυτό γίνεται παραμονές των εκλογών και «ενώ όλη την προηγούμενη τετραετία ψήφιζε τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Ο λαός μια επιλογή έχει. Να απορρίψει τους εκβιασμούς, να κάψει τα αντιλαϊκά σενάρια και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ», είπε ο κ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε ότι «το πραγματικό δίλημμα που αναδεικνύεται και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, είναι να μην είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, αλλά να είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του. Αν θα δυναμώνει ως πολιτική και συλλογική δράση, αλλά κι ως ατομική αγωνιστική επιλογή κι ως κριτήριο ψήφου, το: «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής». Κι αυτό μπροστά στην κάλπη, ένα πράγμα σημαίνει: Πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ».

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η επόμενη κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ, με μπαλαντέρ το πρόθυμο ΠΑΣΟΚ, θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, γιατί το ίδιο αντιλαϊκή είναι κάθε κυβέρνηση που κινείται στις ράγες του βάρβαρου καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.».

Όπως εξήγησε, κάνοντας αναφορά και στην πείρα του παρελθόντος, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή, γιατί αντιλαϊκά είναι τα κυβερνητικά προγράμματα και της ΝΔ, και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία, παρά τις διαφορές τους, γράφουν με μεγάλα γράμματα: «την υλοποίηση των συμβάσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, την στρατηγική της πράσινης μετάβασης, τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας».

«Με νεοδημοκρατικά ή συριζαίϊκα pass και επιδόματα δεν μπορεί να ζήσει η λαϊκή οικογένεια», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι κάθε εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ θα έρχεται με την ψήφιση νέων προαπαιτούμενων, νέων αντιλαϊκών νόμων, όπως ακριβώς και την περίοδο των µνηµονίων και έφερε ως παράδειγμα τέτοιου προαπαιτούμενου τους χιλιάδες πλειστηριασμούς σε βάρος της λαϊκής κατοικίας.

Όσο αφορά τις γεωπολιτικές συνθήκες και τα εθνικά θέματα ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η όποια κυβέρνηση προκύψει θα ζητήσει λευκή επιταγή από τον λαό «για να εμπλακεί ακόμα βαθύτερα η χώρα στα πολεμικά αµερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ως τη Μέση Ανατολή, σχέδια που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, ενώ μεγαλώνουν τους κινδύνους για το λαό μας», σημειώνοντας πως οι Αμερικανοί «ετοιμάζουν “απόβαση” στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία το επόμενο διάστημα» με στόχο την αναβάθμιση της δραστηριότητας τους στην περιοχή.

«Όσο για τις δήθεν απαντήσεις του Μητσοτάκη στις προκλητικές δηλώσεις και απειλές του Ερντογάν, για το ‘ποιος θα έρθει νύχτα’, αυτές δεν μπορούν να κρύψουν ότι τα παζάρια υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, γίνονται μέρα και προετοιμάζουν επικίνδυνους συμβιβασμούς και διευθετήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφέροντας ότι «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι βουτηγμένοι ως το λαιμό στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων» πρόσθεσε ότι και στο προσφυγικό η αντιπαράθεσή τους «περιορίζεται στον φράκτη στον Έβρο». «Όμως, κανένας φράκτης στον Έβρο δεν μπορεί να λύσει αυτό το οξυμμένο πρόβλημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Άλλωστε οι διακινητές χρησιμοποιούν άλλα πιο επικίνδυνα περάσματα. Η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αφήνει απέξω τις πραγματικές αιτίες του προσφυγικού που είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι επεμβάσεις, στις οποίες συμμετέχει η χώρα μας, είναι η καπιταλιστική εκμετάλλευση, η φτώχεια και η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής», υπογράμμισε.

Επαναλαμβάνοντας ότι «αντιλαϊκή θα είναι η όποια επόμενη κυβέρνηση, όποιο όνομα κι αν έχει γιατί όλοι τους έχουν μπει μέσα στο τσουβάλι του καπιταλιστικού δρόμου εξέλιξης. Και κει μέσα ασφυκτιούν οι λαϊκές ανάγκες», ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η συμμετοχή, η στήριξη ακόμα και η όποια ανοχή του ΚΚΕ απέναντι σε μια τέτοια αστική κυβέρνηση, δεν θα συμβάλει, ούτε στο ελάχιστο για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός μας» και πρόσθεσε:

«Το εντελώς αντίθετο. Γιατί ένα ΚΚΕ εγκλωβισμένο σε μια κυβέρνηση που θα ψηφίζει αντιλαϊκούς νόμους, θα υλοποιεί τις δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, θα υπακούει στους σιδερένιους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς, της καπιταλιστικής οικονομίας, σημαίνει πως ο λαός και το κίνημά του, θα είναι δεμένοι χειροπόδαρα. Σημαίνει μόνο νέες απογοητεύσεις, διαψεύσεις ελπίδων, νέα χαμένα χρόνια. Ενώ, σήμερα, αυτό που επείγει, είναι να χειραφετηθεί ο λαός και το κίνημά του για να δώσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τη μάχη απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, συνολικά απέναντι στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και την εξουσία του. Και αυτό για να γίνει, χρειάζεται ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ».

Τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ «θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης «για να ασκείται πραγματική και αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση, να μπαίνουν εμπόδια, να καθυστερούν αντιλαϊκά μέτρα, να υπάρχουν ακόμα και κατακτήσεις.».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά από Βραζιλία, Βενεζουέλα κατά Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Συμβούλιο Υπουργών: Υιοθέτηση νόμου της Ε.Ε. για έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία

Συνομιλίες Ουκρανίας-ΗΠΑ για διμερή συμφωνία ασφαλείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα