ΑΘΗΝΑ
11:45
|
18.04.2024
Ο 27χρονος Αυστραλός τενίστας ομολόγησε ότι επιτέθηκε στην πρώην σύντροφό του Κιάρα Πασάρι, τον Ιανουάριο του 2021, αλλά γλίτωσε τη δικαστική καταδίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αυστραλός τενίστας, Νικ Κύργιος, παραδέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου στην Καμπέρα ότι άσκησε βία σε βάρος της πρώην συντρόφου του, Κιάρα Πασάρι, τον Ιανουάριο του 2021, αλλά τελικά γλίτωσε την καταδίκη.

Ο 27χρονος αθλητής ομολόγησε την ενοχή, όταν οι δικηγόροι του απέτυχαν να πείσουν το δικαστήριο για την απόσυρση της κατηγορίας της βιαιοπραγίας με πρόσχημα ότι ο εντολέας τους πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Νικ Κύργιος έσπρωξε την πρώην σύντροφό του στη μέση του δρόμου κατά τη διάρκεια ενός καβγά τους στην Καμπέρα το 2021.

Ο δικαστής έκρινε το όλο περιστατικό «μεμονωμένο» μια «πράξη ηλιθιότητας ή εν βρασμώ» και κράτησε το «καθαρό» το ποινικό μητρώο του τενίστα. «Έδρασες εν βρασμώ ψυχής. Σε αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο που θα έκανα οποιονδήποτε νεαρό σε αυτό το δικαστήριο, απλά εσύ είσαι ένας νεαρός που τυχαίνει να παίζει καλά τένις» είπε χαρακτηριστικά ο δικαστής.

Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας ο Κύργιος εξέφρασε με ανακοίνωσή του την ευγνωμοσύνη του προς το δικαστήριο. «Δεν ήμουν καλά, όταν αυτό συνέβη. Αντέδρασα σε μια δύσκολη κατάσταση με ανάρμοστο τρόπο για τον οποίο έχω μετανιώσει. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νικ Κύργιος στην ανακοίνωσή του.

Η Πασάρι ανέφερε το περιστατικό της βιαιοπραγίας στην αστυνομία μετά από ένα μήνα, αλλά δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία. Το ζευγάρι συνέχισε για λίγο καιρό τη σχέση του πριν αποφασίσει να χωρίσει οριστικά. Η νεαρή κατήγγειλε επίσημα την επίθεση τον Δεκέμβριο του 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήγε στην τράπεζα με τον νεκρό θείο της ως εγγυητή για να πάρει… δάνειο

Νίσυρος: Ελεύθερος ο 50χρονος κακοποιητής του ανήλικου μετανάστη

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Συλλήψεις στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα