ΑΘΗΝΑ
22:09
|
21.06.2024
Ολοκληρώνεται απόψε τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία των 14 υποψηφίων που διεκδικούν το χρίσμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώνεται απόψε τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία των 14 υποψηφίων που διεκδικούν το χρίσμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αύριο Σάββατο παραμονή των εκλογών, καθώς και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ημέρα διεξαγωγής του πρώτου γύρου για την εκλογή του νέου ΠτΔ στην Κύπρο, απαγορεύεται η μετάδοση, διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές. Επίσης απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις, η ρίψη φυλλαδίων, η ανάρτηση πανό ή η αναγραφή συνθημάτων σχετικά με τις εκλογές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών και Αστυνομίας Κύπρου, η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στη Λευκωσία, το βράδυ της Κυριακής 5 του μηνός ή την επόμενη Κυριακή 12 του μηνός , στην περίπτωση που υπάρξει επαναληπτική εκλογή.

Η ακριβής ώρα της ανακήρυξης θα ανακοινωθεί από τον Γενικό Έφορο Εκλογών.

Από τους 14 υποψηφίους, αριθμός ρεκόρ, τρεις θεωρούνται οι επικρατέστεροι αν και όλα αναμένεται να κριθούν στη δεύτερη κάλπη της 12ης Φεβρουαρίου. Πρόκειται για τους:

Αβέρωφ Νεοφύτου: κεντροδεξιός, αρχηγός του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), του οποίου ηγήθηκε προηγουμένως ο Νίκος Αναστασιάδης.

Νίκος Χριστοδουλίδης: πρώην υπουργός Εξωτερικών και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Ανδρέας Μαυρογιάννης: πρώην διπλωμάτης και επικεφαλής διαπραγματευτής του Αναστασιάδη στο τραπέζι με τους Τουρκοκύπριους στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερά στον Χριστοδουλίδη προβάδισμα έως και 10 μονάδων, έναντι των Νεοφύτου και Μαυρογιάννη, που σημαίνει ότι πιθανότατα θα κερδίσει μια θέση στον δεύτερο γύρο, ενώ οι υπόλοιποι μάχονται σκληρά για τη δεύτερη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Νέα σφαγή αμάχων στον τάχα ασφαλή καταυλισμό αλ Μαουάσι

Σχέδιο de facto προσάρτησης τη Δυτικής Όχθης αποκαλύπτουν οι New York Times

Παραιτήθηκε στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδιος για τη διένεξη Ισραήλ-Παλαιστίνης

Μέτρα αντιπυρικής θωράκισης ζητά το ΚΚΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα