ΑΘΗΝΑ
15:22
|
03.05.2024
«Όσοι ελπίζουν να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης δεν καταλαβαίνουν, ότι ένας σύγχρονος πόλεμος με τη Ρωσία θα είναι εντελώς διαφορετικός».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Είναι απίστευτο αλλά αληθινό. Μας απειλούν και πάλι τα γερμανικά τανκς Leopard», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, από το σημερινό Βόλγκογκραντ – άλλοτε Στάλινγκραντ – όπου παρέστη σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην 80η επέτειο από τη νίκη των σοβιετικών στη μάχη που έληξε στις 2 Φεβρουαρίου του 1943 την επτάμηνη πολιορκία της πόλης και καθόρισε την έκβαση του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

«Ξανά και ξανά αναγκαζόμαστε να αποκρούσουμε την επιθετικότητα της συλλογικής Δύσης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας, όσο αφορά στη σημερινή συγκυρία, ότι «δεν στέλνουμε τα τανκς μας στα σύνορά τους, αλλά έχουμε τα μέσα να απαντήσουμε. Δεν θα περιοριστούμε στη χρήση τεθωρακισμένων. Όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό».

«Όσοι ελπίζουν να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης δεν καταλαβαίνουν, ότι ένας σύγχρονος πόλεμος με τη Ρωσία θα είναι εντελώς διαφορετικός», επεσήμανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι «η ετοιμότητα να πάμε μέχρι το τέλος, να κάνουμε τα πάντα για χάρη της πατρίδας, για χάρη της αλήθειας ήταν και είναι στο αίμα και στον χαρακτήρα του πολυεθνικού μας λαού».

«Η μάχη του Στάλινγκραντ έμεινε επάξια στην ιστορία ως ένα γεγονός που ανέτρεψε την ναζιστική παλίρροια στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Μαζί με την ήττα της μεγαλύτερης ομάδας της Βέρμαχτ και των δορυφόρων της, ηττήθηκε και το φρόνιμα ολόκληρου του ναζιστικού συνασπισμού. Οι Ευρωπαίοι υποτελείς και τα τσιράκια της ναζιστικής Γερμανίας – αρκετοί από αυτούς, εκπρόσωποι σχεδόν όλων των χωρών της κατακτημένης Ευρώπης που πολέμησαν στο Στάλινγκραντ – άρχισαν να αναζητούν πυρετωδώς τρόπους διαφυγής, και μετάθεσης των ευθυνών τους στους πρώην προστάτες τους», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Έγινε απολύτως σαφές σε όλους αυτό που γνώριζε από την αρχή ο σοβιετικός λαός: τα ναζιστικά σχέδια να καταστρέψουν τη χώρα μας, οι ιδέες τους για παγκόσμια κυριαρχία ήταν καταδικασμένες να αποτύχουν», τόνισε.

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι ακριβώς πριν από 80 χρόνια στη γη του Στάλινγκραντ, στις όχθες του Βόλγα, «ένας μισητός και σκληρός εχθρός ανατράπηκε  και τελείωσε η μακρά, σκληρή μάχη του Στάλινγκραντ». «Δεν ήταν απλώς μια μάχη για μια πόλη. Διακυβεύτηκε η ίδια η ύπαρξη μιας κατεστραμμένης από τον πόλεμο αλλά όχι κατακτημένης χώρας. Η έκβαση όχι μόνο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, αλλά ολόκληρου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καθορίστηκε. Όλοι το ένιωσαν. Και στα χαρακώματα και στα μετόπισθεν. Εμείς, όπως είχε συμβεί περισσότερες από μία φορές στην ιστορία μας, δώσαμε μια αποφασιστική μάχη και κερδίσαμε», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα