ΑΘΗΝΑ
21:38
|
19.04.2024
Συζήτησε επίσης με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του θέματα για την οικονομία, τις επενδύσεις, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του Μάουρο Βιεϊρά συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που ταξίδεψε μέχρι τη Βραζιλία στο πλαίσιο περιοδείας σε έξι χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών τέθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς και διεθνούς συνεργασίας. Συζητήθηκαν επίσης η οικονομία, οι επενδύσεις, ο πολιτισμός και το περιβάλλον, καθώς και η 9η Διάσκεψη «Our Ocean Conference 2024» που θα φιλοξενηθεί από την Ελλάδα.

Υπέγραψαν επίσης τις ακόλουθες τρεις συμφωνίες συνεργασίας:

  • Συμφωνία – Πλαίσιο Συνεργασίας σε Αμυντικά Θέματα.
  • Τη συμφωνία αεροπορικών υπηρεσιών.
  • Το μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στην ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Βραζιλίας, Σταύρο Κυριόπουλο, και την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αγίου Παύλου, Κατερίνα Ντάρις.

Δεν παρέλειψε επίσης να μεταβεί στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Μπραζίλια, που ανήκει στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της πρωτεύουσας της Βραζιλίας, προστατευόμενη από την UNESCO.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα