ΑΘΗΝΑ
01:54
|
06.05.2024
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΝΔ «τρίβουν τα χέρια τους» μπροστά στο… κύμα ανανέωσης των Πράσινων ψηφοδελτίων εν μέσω σκληρών εσωκομματικών αντιπαραθέσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανανέωση φιλοδοξούν να φέρουν ως επί το πλείστον οι λίστες των ψηφοδελτίων που ανακοίνωσε προ 24ώρων το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις επερχόμενες εκλογές, με φόντο σκληρών εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, που κάνουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΝΔ να «τρίβουν τα χέρια τους».

Μόνο τυχαία δεν θεωρείται η μη ανακοίνωση των υποψηφίων σε 6 εκλογικές περιφέρειες, καθώς οι ζυμώσεις δίνουν και παίρνουν. Πρόκειται για τις μονοεδρικές  Καστοριάς, Ευρυτανίας, Σάμου, Ζακύνθου, όπου φέρεται να αναζητούνται φρέσκα πρόσωπα.

Σε αναζήτηση υποψηφίων βρίσκονται τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας.

Ενώ μένουν σχεδόν 50 υποψήφιοι, από τους 400 συνολικά που θα σηματοδοτήσουν την πληρότητα των ψηφοδελτίων η γκρίνια και οι αναταραχές είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς στις τάξεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια αλλά και απόσυρση ενδιαφερομένων υποψηφίων, καθώς γινόταν λόγος για εμπαιγμό από την επιτροπή ψηφοδελτίων που φαινόταν να κατηγορεί για όλη την καθυστέρηση της ανακοίνωσης το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλο.

Βαρύ γίνεται το κλίμα και για τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, καθώς κύκλοι της επιτροπής διέρρεαν πως σε πρώτο στάδιο όλη η καθυστέρηση οφειλόταν στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε πρόθεση να δώσει τη δυνατότητα στον Κωνσταντινόπουλο να επιλέξει περιφέρεια σε περίπτωση που λόγω απογραφής χανόταν μια έδρα στην εκλογική του Περιφέρεια.

Όμως τελικά η Αρκαδία δεν χάνει έδρα και εν τέλει το σύστημα του ΠΑΣΟΚ προωθεί μόνο έναν βασικό υποψήφιο, που δεν είναι άλλος από τον Κωνσταντινόπουλο, λόγω και του συστήματος της απλής αναλογικής των επερχόμενων εκλογών.

Το αντίπαλον δέος στην Αρκαδία είναι ο επί σειρά ετών αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Βαγγέλης Γιαννακούρας, που υποστηρίζεται από τον Δημήτρη Ρέππα και τον Πέτρο Τατούλη.

Κωνσταντινόπουλος ή Γιαννακούρας; Αυτός που θα υπερισχύσει θα δείξει πολλά για την τάση που θα επικρατήσει εντός του ΠΑΣΟΚ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Απόστολος Σπυρόπουλος, γιος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου απέσυρε την Κυριακή την υποψηφιότητά του από την Αρκαδία και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αιχμές κατά της ηγεσίας, ενώ είχε ζητήσει από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει.

Πέρα από την Αρκαδία πάντως ιδιαιτερότητα παρουσιάζει και η Λακωνία καθώς πρόκειται για μια εκλογική περιφέρεια όπου παραδοσιακά κερδίζει η ΝΔ, χωρίς δυστυχώς να έχει αντίπαλο δέος. 

Αυτό προβληματίζει το ΠΑΣΟΚ που δεν βρίσκει σοβαρούς υποψηφίους, ενώ στο παρελθόν είχε αναδείξει μόνο τον Λεωνίδα Γρηγοράκο και νωρίτερα τον αείμνηστο Παρασκευά Φούντα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο δημοψήφισμα του 1974 οι Λάκωνες ψήφισαν υπέρ του στέμματος με ποσοστό που άγγιξε το 60% κληροδοτώντας στους απογόνους τους τη στρεβλή παράδοση ότι ακόμα και το ΠΑΣΟΚ θεωρείται κάτι… κομμουνιστικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα