ΑΘΗΝΑ
06:53
|
19.04.2024
Σύμφωνα με το Spiegel, η γερμανική βιομηχανία όπλων θα διαθέσει 187 άρματα Leopard-1 στο Κίεβο, ωστόσο τα περισσότερα θα παραδοθούν του χρόνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νέος υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, πραγματοποίησε απρογραμμάτιστη επίσκεψη στο Κίεβο σήμερα, δύο εβδομάδες αφότου το Βερολίνο συμφώνησε να παράσχει άρματα μάχης Leopard για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ολεκσέι Ρέζνικοφ, ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του με τον Πιστόριους κρατώντας μια μινιατούρα ενός τανκ.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε σήμερα το Spiegel χωρίς να αναφέρει τις πηγές του, το συμβούλιο ασφαλείας της γερμανικής κυβέρνησης ενέκρινε την παράδοση από αποθέματα της βιομηχανίας 178 αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία, πολύ περισσότερα από ό,τι είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Αναφέρεται ότι η γερμανική βιομηχανία όπλων Rheinmetall έχει στο απόθεμά της και μπορεί να διαθέσει 88 τανκ, ενώ άλλα 99 Leopard-1 που προηγουμένως ανήκαν στη Δανία, μπορούν να διατεθούν από την FFG.

Μερικά θα σταλούν το καλοκαίρι, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των Leopard-1 θα παραδοθεί το επόμενο έτος, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Νωρίτερα σήμερα, η Rheinmetall δήλωσε ότι αναμένει να προμηθεύσει 20 έως 25 άρματα μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία φέτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα