ΑΘΗΝΑ
23:46
|
26.04.2024
Τόνισε ιδιαίτερα την αποστολή ελληνικής βοήθειας στην Τουρκία επισημαίνοντας πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να ανταποκριθούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το CNN  επιστράτευσε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να προωθήσει μία ακόμη κίνηση στη σκακιέρα της «διπλωματίας των σεισμών» με την κυβέρνηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τόνισε ιδιαίτερα την αποστολή ελληνικής βοήθειας στην Τουρκία επισημαίνοντας πως ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο αίτημα της Άγκυρας για αρωγή στους χιλιάδες σεισμόπληκτους.

«Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Τουρκίας, κινητοποιώντας έτοιμη τον μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων και καταστροφών, όπως και η Ευρώπη. Ήδη έχουμε ομάδες που δραστηριοποιούνται και επιχειρούν στην περιοχή του Χατάι και θα ήθελα να πω ότι είδαμε εικόνες από μία ελληνική ομάδα που επιχειρεί σε αυτή την περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.

Αρχικά προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις κάνοντας πως δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Άσαντ, λέγοντας:

«Τα πράγματα περιπλέκονται γιατί δεν υπάρχει επίσημος επίσημη αρχή με την οποία να συνδιαλλαγούν. Και φυσικά γνωρίζετε ότι τα πράγματα ήταν ήδη πολύ δύσκολα ακόμα και πριν από τον σεισμό…»
Στη συνέχεια όμως, αντιλαμβανόμενος και την «προβληματική» παραπάνω δήλωσή του επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις προσθέτοντας ότι θα πρέπει να δοθεί βοήθεια και στη Συρία στο πλαίσιο ευρύτερης βοήθειας μέσω ΟΗΕ ή ΕΕ.

«Η πρόταση μου θα είναι και στο επίπεδο του ευρωπαϊκού συμβουλίου ότι κάθε βοήθεια προς τη Σύρια πρέπει να συντονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν έχει να κάνει με τη γεωπολιτική, ούτε με την αναγνώριση κανενός καθεστώτος, αλλά να σώσουμε ανθρώπους σε εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες. Είναι σημαντικό οι διαπραγματεύσεις για τη βοήθεια στη Σύρια να γίνουν μέσω ΟΗΕ ή Ε.Ε. Δεν είμαστε έτοιμοι να έχουμε αυτές τις συνεννοήσεις σε διμερές επίπεδο με τη Σύρια. Είναι λεπτή η κατάσταση».

«Λεπτή» είναι βεβαίως η κατάσταση στη Συρία μόνον για όσες χώρες είναι καλά δεμένες στο άρμα της πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή.

Αρκετές άλλες χώρες (όχι μόνον αραβικές) δεν είδαν το παραμικρό πρόβλημα προκειμένου να αποστείλουν αρωγή στους σεισμόπληκτους της Συρίας, με πρώτα τα (σύμμαχα προς την Ελλάδα…) Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ανακοίνωσαν πως χορηγούν στις συριακές αρχές για βοήθεια στους σεισμόπληκτους 50 εκατ. δολάρια και έστειλαν μεταγωγικά αεροσκάφη με ιατροφαρμακευτική βοήθεια…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα