ΑΘΗΝΑ
02:17
|
19.04.2024
«Μιλάτε για εκτροπή εσείς που ακούγατε το μισό πολιτικό σύστημα και την ηγεσία του στρατεύματος;» είπε με υψηλούς τόνους ο Τσίπρας από τη Βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η αποχή από τις ψηφοφορίες αποτελεί ένα θεσμικό όπλο διαμαρτυρίας  ενώ παρέπεμψε σε αντίστοιχες επιλογές κατά το παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας τόσο από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όσο και από τον Ευάγγελο Αβέρωφ, αλλά και όταν μετά τις ευρωεκλογές του 2019 η αξιωματική αντιπολίτευση τότε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε το ίδιο.

Ωστόσο, απαντώντας και στο κάλεσμα Μητσοτάκη να επιστρέψει στις διαδικασίες των ψηφοφοριών η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι και απάντησε πως υπόσχεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιστρέψει αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντήσει για ποιο λόγο παρακολουθούσε η ΕΥΠ τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τους υπευθύνους για τους εξοπλισμούς, και όσους άλλους αποδεδειγμένα παρακολουθούνταν. «Μιλάτε για εκτροπή εσείς που ακούγατε το μισό πολιτικό σύστημα και την ηγεσία του στρατεύματος;» ανέφερε υψώνοντας του τόνους. Και πρόσθεσε πως είτε έτσι είτε αλλιώς, σημείωσε, «εδώ θα είμαστε, δεν πρόκειται να σας δώσουμε χώρο και χρόνο για να λέτε όσα λέτε χωρίς αντίλογο».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και αναφορικά με έρευνα του Economist την οποία επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός για την αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. «Ξεχάσατε» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «να αναφερθείτε στην ουσία» της έρευνας. «Ναι μεν η αναβάθμιση στην κατάταξη της Ελλάδας ισχύει» τόνισε, «αλλά αυτή οφείλεται στην απομάκρυνση από την περίοδο του μνημονίου, όωμς η απομάκρυνση αυτή οφείλεται σε όσα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, όχι εσείς κ. Μητσοτάκη» Και πρόσθεσε πως μεταξύ άλλων η έκθεση αυτή λέει και τα εξής:

«Η Ελλάδα τιμωρείται στο δίκτυο του 22 σε σχέση με την ελευθερία του τύπου, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι ελεύθεροι να ερευνούν δυσάρεστες αλήθειες, υπάρχουν περιπτώσεις περιπτώσεις λογοκρισίας σε θέματα που σχετίζονται με το στρατό, την αστυνομία και την εκκλησία, αλλά και παρενοχλήσεις, απειλές και βία, κατά δημοσιογράφων». Πρόσθεσε επίσης αναφέρετε ότι τον Αύγουστο του 22 «το κράτος είχε εμπλακεί σε υποκλοπές δημοσιογράφων και πολιτικών» το οποίο «έπληξε τη φήμη της κυβέρνησης». 

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ουσιαστικά επιχείρησε να το αποδομήσει λέγοντας καταρχάς ότι είναι προεκλογικό και αφορά την χορήγηση επιδόματος σε μόνο έναν κλάδο, τον στόλο, ενώ υπογράμμισε ότι οι αντιδράσεις στελεχών των Ε.Δ. είναι δικαιολογημένες. Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο, την ώρα που δίνονται 15 δισ. για εξοπλισμούς, αφήνει το έμψυχο δυναμικό στη μοίρα του, αλλά και την αμυντική βιομηχνία

Επιπλέον σημείωσε ότι με το νομοσχέδιο αυτό ακυρώνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους στρατιωτικούς που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ για πατριδοκαπηλεία και πως είναι εκείνη η πλευρά που εντάσει τα θέματα της εθνικής ασφάλειας στην μικροκομματική αντιπαράθεση αλλά και εκείνη η πλευρά που βλέπει την απέναντι ως «εχθρό» και όχι ως «πολιτικό αντίπαλο», όταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «μειοδότες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα