ΑΘΗΝΑ
06:24
|
07.10.2024
Η βάση παρουσιάστηκε σήμερα σαν μία έμμεση πλην σαφή υπενθύμιση προς ΗΠΑ και Ισραήλ που συχνά απειλούν το Ιράν με επιθέσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεχωριστή θέση μεταξύ των βάσεων των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης έχει στρατιωτική βάση με την κωδική ονομασία «Αετός 44» καθώς είναι η πρώτη υπόγεια βάση που παρουσιάζεται με την επισήμανση πως φιλοξενεί μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων και μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων.

Η παρουσίαση της βάσης έγινε στη διάρκεια τελετής εγκαινίων παρουσία του γενικού επιτελάρχη, αρχιστράτηγου Μοχάμαντ Μπαγκέρι, και τον διοικητή του στρατού, αντιστράτηγο Αμπντολραχίμ Μουσαβί.

Η βάση παρουσιάστηκε σήμερα σαν μία έμμεση πλην σαφή υπενθύμιση προς ΗΠΑ και Ισραήλ που συχνά απειλούν το Ιράν με επιθέσεις στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Σε σχετικό λιτό πλην μεστό ρεπορτάζ του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων ΙΡΝΑ επισημαίνεται πως η βάση «Αετός 44» είναι μία από τις αρκετές υπόγειες βάσεις της πολεμικής αεροπορίας που έχουν φτιαχτεί σε διάφορες περιοχές της χώρας για να καλύψουν τις ανάγκες απέναντι στους εχθρούς του Ιράν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Δημήτρης Μάντζος για Μέση Ανατολή: Όταν ντρέπεται και η ντροπή

Πόσο κοντά ή μακριά νιώθουμε έναν πόλεμο;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 234.343 η συμμετοχή στις εκλογές στις 17:00 (upd)

Όρμπαν: Αν συνεχιστεί η παράτυπη μετανάστευση, θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα