ΑΘΗΝΑ
23:29
|
19.04.2024
«Είμαι ευγνώμων στους φίλους και εταίρους μας στην περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Μπούντεσταγκ ο Σολτς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ευμενή σχόλια και το χειροκρότημα δεκάδων βουλευτών απέσπασε σήμερα ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς όταν, μιλώντας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο για την τραγική κατάσταση στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας αναφέρθηκε στο προχτεσινό τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είμαι ευγνώμων στους φίλους και εταίρους μας στην περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Μπούντεσταγκ ο Σολτς, σημειώνοντας ότι «το τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι μπροστά σε καταστροφές σαν κι αυτή πρέπει να συμπαραστεκόμαστε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Η αναφορά του στην Ελλάδα και την Τουρκία καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές των περισσότερων κομμάτων που βρίσκονταν στην Ολομέλεια.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία ο Γερμανός καγκελάριος διαβεβαίωσε πως η χώρα του και τα άλλα μέλη της ΕΕ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία «όσο χρειαστεί» και πως το ΝΑΤΟ (σ.σ. άγνωστο πώς…) δεν θα γίνει «σε καμία περίπτωση εμπόλεμο μέρος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα