ΑΘΗΝΑ
03:25
|
23.03.2023
Η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ απαίτησε την άρση των κυρώσεων επισημαίνοντας την κατοχή εδάφους και την λεηλασία του συριακού πλούτου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άμεση άρση των «μονομερών κυρώσεων» των ΗΠΑ στη Συρία ώστε να παρασχεθεί απρόσκοπτα διεθνής βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές απαίτησε σήμερα η Κίνα.

Η εκπρόσωπος του σινικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ διατύπωσε το θέμα άρσης των αμερικανικών κυρώσεων τονίζοντας πως «οι ΗΠΑ με τις συχνές στρατιωτικές επιδρομές και τις σκληρές οικονομικές κυρώσεις έχουν προκαλέσει τεράστιες απώλειες αμάχων και έχουν αφαιρέσει τα μέσα για την επιβίωση των Σύρων».

Η Μάο πρόσθεσε πως την ίδια ώρα τα αμερικανικά στρατεύματα συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τις πετρελαιοφόρες περιοχές της Συρίας και να λεηλατούν το 90% της παραγωγής πετρελαίου στη χώρα ενώ παράλληλα καίνε και κάνουν λαθρεμπόριο από την παραγωγή σιτηρών. «Όλα αυτά έχουν κάνει ακόμη χειρότερη την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία» τόνισε το σινικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ίδια κάλεσε τις ΗΠΑ να αφήσουν κατά μέρος τις «γεωπολιτικές εμμονές» και να άρουν αμέσως τις κυρώσεις σε βάρος της Συρίας ώστε να ξεκλειδώσουν οι πόρτες για την αποστολή διεθνούς βοήθεια στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος οι «γκρίζες ζώνες» στην Ελλάδα λέει ο Θεοδωρικάκος

Εγκρίθηκε η αγορά 33 πλοίων για το Λιμενικό Σώμα

Σαμόα: Η Κίνα δεν είναι ο μόνος εξωτερικός παράγοντας στον Ειρηνικό

Συγκρατημένη αύξηση επιτοκίων από την Fed

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα