ΑΘΗΝΑ
17:59
|
25.04.2024
Κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν πάρει και τόσο στα σοβαρά το ζήτημα του ύποπτου κινεζικού αερόστατου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετά δημοσιεύματα σχετικά με την κατάρριψη του κινεζικού αερόστατου, που εντοπίστηκε στον αμερικανικό εναέριο χώρο, υπογράμμισαν (ηθελημένα ή μη) την πελώρια διαφορά ανάμεσα στο κόστος του ίδιου του αερόστατου και των μέσων που οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν για να το καταρρίψουν.

Όπως σημειώνεται, το αεροσκάφος F-22 Raptor της LockheedMartin στοιχίζει γύρω στα 200 εκατομμύρια δολάρια και ο πύραυλος AIM-9X, που εκτοξεύθηκε ενάντια στο αερόστατο, το οποίο η Κίνα δήλωσε πως δεν είχε κατασκοπευτικούς, αλλά μετεωρολογικούς σκοπούς, κοστίζει περίπου 380 χιλιάδες δολάρια.

An F-22 Raptor fighter jet fired a single AIM-9X missile to shoot down a Chinese spy balloon and its payload, which was equipped with cameras, sensors and radar.

Όπως αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα, το συγκεκριμένο F-22, που ρίχνοντας το «μπαλόνι» πέτυχε την πρώτη κατάρριψη στο ενεργητικό του, απογειώθηκε με τον κωδικό FRANK, παραπέμποντας πιθανώς στον Αμερικανό άσσο του Β’Π.Π. Frank Luke Jr., ο οποίος κατάφερε να καταρρίψει πολλά γερμανικά κατασκοπευτικά αερόστατα αποφεύγοντας τα αντιαεροπορικά συστήματα που τα υπερασπίζονταν.

Ενδεχομένως όλα τα παραπάνω από κοινού με τον θόρυβο που προκλήθηκε στο αμερικανικό πολιτικό σκηνικό και την αναλυτικότατη δημοσιογραφική κάλυψη του πώς το αεροσκάφος κατάφερε να καταρρίψει το μπαλόνι, να ενέπνευσαν κάποιους Κινέζους και μη χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να φτιάξουν μερικά animation της καταδίωξης του αερόστατου.

Άλλες δημοσιεύσεις δε στηρίζονται σε animation.

Για υπερβολική αντίδραση μίλησε, άλλωστε, και το κινεζικό Υπουργείο Άμυνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα