ΑΘΗΝΑ
08:32
|
14.11.2024
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της εφαρμογής ChatGPT, οι ανταγωνιστές βγάζουν τις δικές τους προτάσεις. Η Google το Bard και η Baidu το Wenxin Yiyan.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φουντώνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε κορυφαίες τεχνολογικές εταιρίες που έχουν αφιερώσει μέρος της έρευνας σε εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.

Μετά τις σαρωτικές εντυπώσεις που προκάλεσε η δωρεάν πρόσβαση εκατομμυρίων ανθρώπων στην εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης ChatGPT OpenAI  (την οποία σκοπεύει να εφαρμόσει στη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης Bing η Microsoft), ήρθε η σειρά της Google  να απαντήσει λανσάροντας το επόμενο διάστημα την δική της υπηρεσία  chatbot, Bard.

Η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου στην πολυσυζητημένη (μόλις από τον περασμένο Νοέμβριο) εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης ChatGPT που απαντά σαν άνθρωπος (chatbot) σε ποικιλία θεμάτων με αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις για τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες καταιγιστικές επιπτώσεις μεταξύ άλλων στην εκπαίδευση, στις υπηρεσίες επαγγελματιών δεκάδων τομέων της οικονομίας. Έχει επίσης ανοίξει το δρόμο του ανταγωνισμού και σε άλλες εταιρίες που διεκδικούν μερίδιο από την «πίτα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet Sundar Pichai ανακοίνωσε πως η εταιρία του θα ξεκινήσει την υπηρεσία «συνομιλητικής τεχνητής νοημοσύνης» Bard για να δοκιμάσει τους χρήστες για σχόλια, ενώ θα ακολουθήσει μια δημόσια κυκλοφορία τις επόμενες εβδομάδες.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Google σχεδιάζει να προσθέσει λειτουργίες AI στη μηχανή αναζήτησής της και υποστήριξε πως «το Bard επιδιώκει να συνδυάσει το εύρος της παγκόσμιας γνώσης με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα της» τεχνητής νοημοσύνης».

Η Google βασίζεται σε μια έκδοση του LaMDA που απαιτεί λιγότερη υπολογιστική ισχύ, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερους χρήστες και να βελτιώνεται με τα σχόλιά τους, δήλωσε ο Pichai.

Το ChatGPT καθημερινά απορρίπτει την πρόσβαση εκατομμυρίων χρηστών λόγω της εκρηκτικής ζήτησης ενώ αναλυτές της UBS θεωρούν πως είχε 57 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες τον Δεκέμβριο ξεπερνώντας δυνητικά ακόμη και δημοφιλή Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως το TikTok.

Η απάντηση της Κίνας

Στην αρένα του ανταγωνισμού συνομιλητικών εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης μπαίνει και η κινέζικη τεχνολογική εταιρία Baidu που ανακοίνωσε πως το Μάρτιο θα παρουσιάσει την δική της αντίστοιχη υπηρεσία που θα ονομάζεται «Wenxin Yiyan» στα κινεζικά ή Ernie bot στα αγγλικά.

Το Erni προέρχεται από τα αρχικά του «Enhanced Representation through Knowledge Integration» όπως ανέφερε η Baidu, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «μεγάλο γλωσσικό μοντέλο», που υιοθετήθηκε το 2019.

Η κούρσα ανταγωνισμού στις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης δεν έχει αφήσει ασυγκίνητους τους χρήστες του Τουίτερ που το τελευταίο διάστημα διακωμωδούν τον ανταγωνισμό με διάφορους, ευρηματικούς τρόπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προαστιακός: Διακοπή στα δρομολόγια από Πειραιά έως Αεροδρόμιο

51η επέτειος του Πολυτεχνείου: Από Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι τριήμερες εκδηλώσεις

Μπιλογορότγκας Σιλβέστρος: «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία: δέκα χρόνια δοκιμασιών (2014-2024)»

Ο καιρός σήμερα: Βροχές ή καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα