ΑΘΗΝΑ
07:14
|
19.04.2024
Ενώ ο υπουργός Νίκος Δένδιας θα βρίσκεται σήμερα στην Αργεντινή, ο υφυπουργός Κώστας Φραγκογιάννης βρίσκεται στο Νίγηρα στο πλαίσιο επίσκεψης Ευρωπαίων υπουργών για το Σαχέλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει σήμερα την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Αργεντινή. Στο Μπουένος Άιρες, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες και Έξαρχο Νοτίου Αμερικής κ.κ. Ιωσήφ και στη συνέχεια με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και ομογενειακών φορέων.

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Βουλής, Σιτσίλι Μορό. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Εντουάρντο Φέλιξ Βαλντές, και η πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αργεντινής, Λιλάνα Παπονέτ. Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια,  με τον ομόλογό του, Σαντιάγκο Αντρές Καφέρο. Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντεζ.


Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, συμμετέχει σε υπουργική Επίσκεψη της «Team Europe» στον Νίγηρα, στο πλαίσιο της κοινής δέσμευσης της Ευρώπης για τη στήριξη των χωρών της Αφρικής και ειδικά του Σαχέλ. Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται θέματα εκπαίδευσης, ενέργειας, διαχείρισης υδάτινων πόρων και αγροτικής παραγωγής.  Κατά την επίσκεψη στον Νίγηρα, ο κ. υφυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Χασουμί Μασούντου, τον υπουργό Εμπορίου, Αλκάτσε Αλχαντά, και τον υπουργό Σχεδιασμού υπεύθυνο για έργα υποδομών Δρ. Αμπντού Ραμπιού.  

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα