ΑΘΗΝΑ
18:38
|
20.04.2024
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος επικαλείται ανώνυμη πηγή, που συμμετείχε στην προετοιμασία της δολιοφθοράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 ενορχηστρώθηκαν από τις ΗΠΑ κατ’ εντολή του Τζο Μπάιντεν. Αυτό ισχυρίζεται ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς, ο οποίος διεξήγαγε τη δική του έρευνα για το σαμποτάζ.

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος, γνωστός για τις δημοσιεύσεις του για τα εγκλήματα των ΗΠΑ στο Βιετνάμ και κατά τη διάρκεια των πολέμων στη Μέση Ανατολή, μπόρεσε να λάβει πληροφορίες για το σαμποτάζ από μια ανώνυμη πηγή, που συμμετείχε άμεσα στην προετοιμασία της δολιοφθοράς.

Σύμφωνα με τον Χερς, τα εκρηκτικά στους αγωγούς τοποθετήθηκαν από δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ υπό το πρόσχημα της ναυτικής άσκησης Baltops 22 του ΝΑΤΟ. Νορβηγοί στρατιωτικοί πυροδότησαν τα εκρηκτικά όταν έλαβαν τη σχετική οδηγία.

Όπως τονίζει ο δημοσιογράφος, την απόφαση για την υπονόμευση των Nord Stream συμφώνησε και ενέκρινε προσωπικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Για περισσότερους από εννέα μήνες, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου συζητούσε αυτό το θέμα με τον στενό του κύκλο, πριν δώσει το πράσινο φως για να πραγματοποιηθεί η δολιοφθορά.

Ο Χερς εκτιμά ότι το βασικό ζήτημα κατά τη διάρκεια των πολύμηνων συζητήσεων μεταξύ του Μπάιντεν και των συμβούλων του σχετικά με το σαμποτάζ ήταν το πώς θα αποκλειστεί η εμφάνιση αποδεικτικών στοιχείων για δολιοφθορά.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι η δημοσίευση του Χερς ήρθε ένα χρόνο (και μια μέρα) μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Τζο Μπάιντεν με τον Όλαφ Σολτς στις 7 Φεβρουαρίου του 2022, κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι ΗΠΑ έχουν τον τρόπο να «τελειώσουν» τον Nord Stream 2.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα