ΑΘΗΝΑ
01:12
|
29.09.2024
Οι ρωσοφοβικές πολιτικές δεν αντανακλούν τη διάθεση του απλού κόσμου, λέει ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις επισκέψεις του στις χώρες των οποίων οι κυβερνήσεις επικρίνουν τις ενέργειες της Ρωσίας είδε ότι οι διαθέσεις των απλών ανθρώπων είναι τελείως διαφορετικές λέει ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείο Μόσχας.

Η ρωσοφοβική πολιτική που ακολουθούν ορισμένες χώρες δεν αντανακλά τις διαθέσεις της πλειοψηφίας των πολιτών τους, δήλωσε, χθες Τετάρτη, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν είναι παρά μια σαπουνόφουσκα που τελικά θα σκάσει. Δεν μπορεί να διαιωνίζεται καθώς η πλειοψηφία καταλαβαίνει ότι αυτό που συμβαίνει είναι απολύτως αφύσικο και δεν αντικατοπτρίζει τις διαθέσεις του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών», είπε αναφερόμενος στις χώρες που ακολουθούν αυτή την πολιτική.

Συμπλήρωσε δε ότι κατά τις επισκέψεις του σε χώρες των οποίων οι κυβερνήσεις επικρίνουν τις ενέργειες της Ρωσίας είδε ότι οι συμπεριφορές των αρχών και των απλών ανθρώπων «είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα».

«Βρέθηκα αντιμέτωπος με θυελλώδεις αντιδράσεις, σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, στο γεγονός ότι ένας ιεράρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας φτάνει και πραγματοποιεί λειτουργίες και δημόσιες συναθροίσεις. Αλλά όταν μίλησα σε ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις χώρες, περπατώντας στους δρόμους με τα ράσα και την Παναγία στο στήθος, αντιμετωπίστηκα καλοπροαίρετα», τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα