ΑΘΗΝΑ
23:29
|
07.05.2024
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ, όπου παρουσιάστηκαν τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίδειξη των δυνατοτήτων της στην παραγωγή πυραύλων έκανε η Βόρεια Κορέα, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης, στην οποία παρουσιάστηκαν περισσότεροι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι από ποτέ, και ένας νέος εκτοξευτής που πιθανόν να υποδηλώνει την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος πυραύλων στερεού καυσίμου.

Η πολυαναμενόμενη παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην Πιονγκγιάνγκ το βράδυ της Τετάρτης για τον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση του βορειοκορεατικού στρατού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παρευρέθηκε στην παρέλαση με την μικρή του κόρη, η οποία θεωρείται ότι θα διαδραματίσει πιθανό μελλοντικό ρόλο στην ηγεσία της χώρας.

Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το βορειοκορεατικό πρακτορείο εμφανίζουν έως και έντεκα από τους μεγαλύτερους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της χώρας. Μόλις τέσσερα Hwasong-17 είχαν εμφανιστεί ποτέ στο παρελθόν κατά τη διάρκεια παρελάσεων το 2020, κάτι που σύμφωνα με αναλυτές, υποδηλώνει ότι η μαζική παραγωγή του νέου πυραύλου και των βαρέων εκτοξευτών έχει ξεκινήσει.

Ο Hwasong-17 δοκιμάστηκε για πρώτη φορά πέρσι, και υπάρχουν εκτιμήσεις πως έχει βεληνεκές στόχου το οποίο θα του επέτρεπε να χτυπήσει σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο με πυρηνική κεφαλή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα